Τρίτη, 5 Μαρ.
12oC Αθήνα

Ερντογάν: Ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος το 2023, απέρριψε πρόωρες εκλογές κι «έριξε το γάντι» στον Κιλιτσντάρογλου

Ερντογάν: Ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος το 2023, απέρριψε πρόωρες εκλογές κι «έριξε το γάντι» στον Κιλιτσντάρογλου

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε σήμερα ότι, όπως ήταν αναμενόμενο, θα είναι και πάλι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν τον Ιούνιο του 2023.

Παράλληλα, απέκλεισε το ενδεχόμενο προκήρυξης πρόωρων εκλογών, όπως ζητά η αντιπολίτευση.

«Ε ναι, το λέω: ο υποψήφιος τη συμμαχίας του Λαού είναι ο Ταγίπ Ερντογάν», είπε από τη Σμύρνη, αναφερόμενος στη συνεργασία του κόμματος του, του AKP, με το εθνικιστικό MHP.

Στελέχη του κόμματός του υποδέχτηκαν την ανακοίνωση αυτή με χειροκροτήματα ενώ φώναζαν ρυθμικά το όνομα του προέδρου.

Ο Ερντογάν επανέλαβε ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν στα μέσα Ιουνίου του 2023 και κατόπιν απευθύνθηκε στον ηγέτη του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

«Σταμάτα τις υπεκφυγές (…) Δεν μπορείς πια να αναβάλεις το θέμα της υποψηφιότητάς σου», είπε ο Ερντογάν, ο οποίος κυβερνά συνεχώς την Τουρκία από το 2003, αρχικά ως πρωθυπουργός και στη συνέχεια ως πρόεδρος.

Η συμμαχία της αντιπολίτευσης, που αποτελείται από έξι κόμματα, δεν έχει ακόμη ορίσει τον υποψήφιό της στις προεδρικές εκλογές.

Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που διενεργήθηκε τον Απρίλιο από το ινστιτούτο Metropoll, ο Ερντογάν θα μπορούσε να ηττηθεί στον δεύτερο γύρο των εκλογών από πολλούς πιθανούς αντιπάλους του.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις