Κυριακή, 28 Απρ.
22oC Αθήνα

Ερντογάν: Η πρώτη αντίδραση στο twitter μετά τη συνάντηση με Μπάιντεν – Η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου

Ερντογάν: Η πρώτη αντίδραση στο twitter μετά τη συνάντηση με Μπάιντεν – Η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Τζο Μπάιντεν πραγματοποίησαν συνάντηση μιάμισης ώρας στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Λιθουανία και ο Τούρκος πρόεδρος της σχολίασε μέσω twitter.

Όπως αναφέρει ο Ερντογάν στο μήνυμα που ανάρτησε στο twitter «στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής των ηγετών του ΝΑΤΟ, είχαμε συνάντηση με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν. Κατά τη διάρκεια της συνάντησής μας, συζητήσαμε τις διμερείς μας σχέσεις και τις ευκαιρίες συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας.Εύχομαι οι επαφές μας να είναι επωφελείς για τη χώρα μας».

 

Η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ο Τούρκος ομόλογός του Ταγίπ Ερντογάν συζήτησαν για τις αμυντικές και οικονομικές προτεραιότητες κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν σήμερα, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, μια ημέρα μετά την υποστήριξη της Άγκυρας στην ένταξη της Σουηδίας στη στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν θα προχωρήσει στη μεταφορά μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Τουρκία σε συνεννόηση με το Κογκρέσο, δήλωσε νωρίτερα ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Τζέικ Σάλιβαν.

Μπάιντεν και Ερντογάν συζήτησαν για τις προσπάθειες που πρέπει να καταβληθούν με στόχο την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας.

“Συζήτησαν επίσης περιφερειακά θέματα κοινού ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένης της διαρκούς υποστήριξής τους προς την Ουκρανία και της σημασίας της διατήρησης της σταθερότητας στο Αιγαίο”, αναφέρει ο Λευκός Οίκος σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τη συνάντησή τους.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις