Συμβαίνει τώρα:
Κίνηση στους δρόμους: «Στο κόκκινο» ο Κηφισός, το κέντρο της Αθήνας και η Κηφισίας
Κόσμος

Ερντογάν: “Καμία γενοκτονία στο Σουδάν”

Άνω-κάτω έχουν γίνει στην Τουρκία για την επικείμενη επίσκεψη του σουδανού προέδρου.

“Δεν διαπίστωσα κάποια γενοκτονία στο Σουδάν. Ένας μουσουλμάνος δεν μπορεί να προβεί σε γενοκτονία” είπε σήμερα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όταν ρωτήθηκε για τον σουδανό πρόεδρο. 

Ο σουδανός πρόεδρος, Ομάρ Αλ Μπασίρ, έχει προσκληθεί να συμμετέχει στη Σύνοδο του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης την Δευτέρα στην Κωνσταντινούπολη. Σε βάρος του υπάρχει διεθνές ένταλμα σύλληψης καθώς έχει καταδικαστεί για εγκλήματα πολέμου και έτσι μόλις φτάσει θα πρέπει να συληφθεί. 

Ήδη πάντως η Ε.Ε. έχει ζητήσει από την Τουρκία να μην επιτρέψει στον Μπασίρ να επισκεφθεί την Κωνσταντινούπολη. Η απάντηση που έλαβαν οι Βρυξέλλες απ την Άγκυρα ήταν να μην ανακατεύονται, καθώς την πρόσληση έστειλε ο Οργανισμός Ισλαμικής Διάσκεψης και όχι η κυβέρνηση. 

Ωστόσο δημοσίευμα τουρκικής εφημερίδας αναφέρει ότι η Άγκυρα ενημέρωσε ανεπίσημα το Σουδάν πως θα ήταν καλύτερα να μην πάει ο πρόεδρος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Στους 27 οι νεκροί από τη συντριβή αεροσκάφους στο Μπαγκλαντές, τα 25 παιδιά - Η Τρίτη κηρύχθηκε μέρα εθνικού πένθους
Φοιτητές υπέστησαν πολύ σοβαρά εγκαύματα, 25 παιδιά και ο πιλότος είναι οι 26 από τους 27 επιβεβαιωμένους νεκρούς, ενώ ο επικεφαλής της μεταβατικής κυβέρνησης κήρυξε ημέρα εθνικού πένθους
Μέλη της Πολεμικής Αεροπορίας του Μπαγκλαντές ερευνούν το σημείο μετά τη συντριβή εκπαιδευτικού αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας σε κτίριο που ανήκει στην πανεπιστημιούπολη του Milestone School and College, στη Ντάκα του Μπαγκλαντές.
Η κυβέρνηση Τραμπ δημοσιοποιεί χιλιάδες απόρρητα έγγραφα για τη δολοφονία του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ στις ΗΠΑ το 1968
Οι 230.000 σελίδες των αρχείων που δόθηκαν στη δημοσιότητα προέρχονται κυρίως από την έρευνα του FBI για τα ταξίδια στο εξωτερικό του φερόμενου ως δολοφόνου του Κινγκ, και την κατάθεση συγκρατουμένου του
Ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ αγκαλιάζεται από τη σύζυγό του Κορέτα Σκοτ Κινγκ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο νοσοκομείο Χάρλεμ της Νέας Υόρκης, όπου αναρρώνει από τραύμα από μαχαίρι μετά από επίθεση γυναίκας. Αριστερά είναι η μητέρα του, Alberta Williams King
«Ο Τζο Μπάιντεν είχε πάρει υπνωτικά στο debate με τον Τραμπ», λέει ο γιος του Χάντερ – «Έμοιαζε με ελάφι που πάγωσε από τα φώτα»
«Ο Τζο Μπάιντεν, νομίζω, έκανε το πιο ανιδιοτελές πράγμα που γνωρίζω να έχει κάνει οποιοσδήποτε πολιτικός στην ιστορία αυτής της γ@@@@@@@ς χώρας. Αποσύρθηκε για να σώσει το κόμμα».
Ο Τζο Μπάιντεν