Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Ερντογάν σε Παυλόπουλο: Η Φενέρμπαχτσε έγινε πρωταθλήτρια χάρη σε έναν Έλληνα κι έναν Σέρβο

Ερντογάν Αθήνα
Φωτογραφία REUTERS

– Ειρωνεία, καζούρα ή… κανονικότητα από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
– Στη νίκη της Φενέρμπαχτσε επί του Ολυμπιακού στον τελικό του Final 4 της Euroleague αναφέρθηκε ο Τούρκος πρόεδρος απευθυνόμενος στον Έλληνα ομόλογό του
– Η Φενέρ, είπε, έγινε πρωταθλήτρια Ευρώπης χάρη σε έναν Έλληνα και τρεις Σέρβους
– Αναφερόταν στον Κώστα Σλούκα και τους Ζέλικο Ομπράνοβιτς, Νίκολα Κάλινιτς και Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς
– Μπηχτή Παυλόπουλου: Περίμενα να το πάρει ο Ολυμπιακός και να σας δώ στο γήπεδο!

Μπορεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να μην κατάφερε τελικά να είναι παρών στο Sinan Erdem της Κωνσταντινούπολης για να παρακολουθήσει τον τελικό του Final 4 της Euroleague ανάμεσα στη Φενέρμπαχτσε και τον Ολυμπιακό, αλλά κατά τη διάρκεια της Συνόδου Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου, βρήκε την ευκαιρία να αναφερθεί στην ιστορική επιτυχία της Φενέρ, που έγινε η πρώτη τουρκική ομάδα που κατακτά το πρωτάθλημα Ευρώπης.

Λίγο με διάθεση ειρωνείας και καζούρας (γιατί είναι ο Ερντογάν) αλλά και με διάθεση (ίσως) να δείξει τη σημασία της συνεργασίας των χωρών της περιοχής, ο πρόεδρος της Τουρκίας τόνισε πως η Φενέρμπαχτσε (που η αλήθεια είναι ότι μόνο δυο Τούρκους στο ρόστερ της αλλά δεν παίζουν… ποτέ) κατέκτησε την Ευρωλίγκα χάρη σε έναν Έλληνα και τρεις Σέρβους.

Ο Ερντογάν υπενθύμισε ότι ο προπονητής της τουρκικής ομάδας, Ζέλικο Ομπράντοβις και δυο παίκτες “κλειδιά” (Μπογκντάνοβιτς και Κάλινιτς) είναι Σέρβοι. Και τότε, γύρισε απευθυνόμενος στον Προκόπη Παυλόπουλο για να πει στον Έλληνα πρόεδρο: «Μην ανησυχείς αγαπητέ μου φίλε, είναι και ο Κώστας Σλούκας. Που είναι Έλληνας και είναι και Φενέρμπαχτέ», είπε ο Ερντογάν και φυσικά δήλωσε περήφανος για την επιτυχία της τουρκικής ομάδας και την κατάκτηση της Ευρωλίγκας.

Δείτε τι είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

 

Την ώρα που ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε στους Σέρβους της Φενέρ, γύρισε προς την πλευρά όπου καθόταν ο αντιπρόεδρος της Σερβίας, ο οποίος στο video ακούγεται να του λέει πως “είναι κοινή μας νίκη”.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Τουρκίας και ο Έλληνας ομόλογός του είχαν διάλογο επίσης για τον τελικό της Ευρωλίγκα. Ο Προκόπης Παυλόπουλος είπε στον Ερντογάν πως περιμένε ότι ο Ολυμπιακός θα κατακτούσε το βαρύτιμο τρόπο, με τον Τούρκο πρόεδρο να του απαντά ότι η Φενέρμπαχτσε ήταν καλύτερη. Τότε, ο κ. Παυλόπουλος του είπε πως περίμενε να τον δεί στο γήπεδο αλλά ο Ερντογάν υποστήριξε ότι δεν προλάβαινε γιατί βρισκόταν στην Άκγυρα, όπου έγινε το συνέδριο του AKP για να… επιστρέψει στην ηγεσία του μετά από τρία χρόνια.

Οι “κακές” γλώσσες βέβαια ανέφεραν πως λίγο πριν από τον τελικό ακυρώθηκε η παρουσία του προέδρου της Τουρκίας στο Sinan Erdem γιατί ήθελε να έχει μαζί του 200 άνδρες ασφαλείας αλλά δεν… χωρούσαν, γιατί τα εισιτήρια είχαν εξαντληθεί και θα ήταν υπεράριθμοι!

Με πληροφορίες από milliyet.com.tr
Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε