Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Ευρωεκλογές 2019: Το πρώτο αποτέλεσμα ήρθε από τη… Μάλτα

Ευρωεκλογές 2019: Το πρώτο αποτέλεσμα ήρθε από τη… Μάλτα
Φωτογραφία Reuters

Ο… μαρτυριάρης Τζόσεφ Μουσκάτ έδωσε το πρώτο αποτέλεσμα για τις ευρωεκλογές στη Μάλτα. Το κυβερνών σοσιαλδημοκρατικό κόμμα φαίνεται να κατακτά τη μεγαλύτερη εκλογική νίκη στην ιστορία της χώρας.

Το Εργατικό Κόμμα συγκέντρωσε περίπου 55% των ψήφων, σχεδόν 48.000 περισσότερες ψήφους από το συντηρητικό Εθνικιστικό Κόμμα, το οποίο φέρεται να συγκέντρωσε 37% σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση για τις ευρωεκλογές στη Μάλτα, όπως δήλωσε ο Μουσκάτ στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό TVM.

“Είναι μια ψήφος εναντίον όσων σκέφτονται αρνητικά. Είναι μια ψήφος εναντίον εκείνων που κάνουν τον κόσμο να φοβάται για ανύπαρκτα προβλήματα”, είπε ο Μουσκάτ.

Τα επίσημα αποτελέσματα των ευρωεκλογών αναμένονται μετά το κλείσιμο και των τελευταίων εκλογικών κέντρων στην Ιταλία.

Ωστόσο, εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων στη Μάλτα έδωσαν στη δημοσιότητα πρώιμες ενδείξεις για το εκλογικό αποτέλεσμα. Το ποσοστό συμμετοχής έφτασε στο 72,6%, μειωμένο σε σχέση με το 76,8% που ήταν το 2014.

Η προσέλευση στις ευρωεκλογές στη χώρα μειώνεται σταθερά μετά το 82% που είχε σημειωθεί στις πρώτες ευρωεκλογές στη Μάλτα το 2004 μέχρι το 72,60% σήμερα. Για πρώτη φορά σε αυτές τις ευρωεκλογές η καταμέτρηση των ψήφων γίνεται ηλεκτρονικά.

Το Εργατικό Κόμμα αναμένεται να κερδίσει τις 4 από τις 6 έδρες που έχει η Μάλτα στο ευρωκοινοβούλιο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις