Κόσμος

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Έτοιμη να «βγάλει στη σέντρα» την Ουγγαρία για τον νόμο περί ΛΟΑΤΚΙ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ετοιμάζεται να κινήσει διαδικασία επί παραβάσει της κοινοτικής διαδικασίας, κατά της Ουγγαρίας, σχετικά με τον πρόσφατο ομοφοβικό νόμο, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σήμερα η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Κομισιόν Ντάνα Σπινάντ.

Σύμφωνα με την Ντάνα Σπινάντ, η Επιτροπή ετοιμάζεται να στείλει προειδοποιητική επιστολή στην Ουγγαρία που είναι το πρώτο βήμα της διαδικασίας επί παραβάσει.

«Δεν θα καθίσουμε για πολύ χωρίς να αναλάβουμε δράση προς χώρες που δεν σέβονται την ισότητα, τα θεμελιώδη δικαιώματα, τις αξίες της Συνθήκης της ΕΕ και τους ευρωπαϊκούς νόμους”, δήλωσε η εκπρόσωπος, χωρίς ωστόσο να δώσει λεπτομέρειες για τις προθεσμίες.

Click4more «Κόκκινο πανί» η Ουγγαρία μετά το νόμο για τους ΛΟΑΤΚΙ – Ρούτε: Δεν έχει πια καμιά δουλειά στην ΕΕ

Υπενθυμίζεται ότι στις 24 Ιουνίου ο Επίτροπος Δικαιοσύνης Ντιντιέ Ρέιντερς και ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρετόν είχαν στείλει επιστολή τις ουγγρικές αρχές, ζητώντας εξηγήσεις σχετικά με τον αμφιλεγόμενο ουγγρικό νόμο που στοχεύει στην απαγόρευση της προώθησης της ομοφυλοφιλίας.

Στις 30 Ιουνίου η Ουγγαρία έστειλε απαντητική επιστολή στην Επιτροπή, η οποία βρίσκεται υπό εξέταση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στους ηγέτες των 27 μελών της ΕΕ: Τον Ιανουάριο η υπογραφή της Mercosur
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός, Τζιόρτζια Μελόνη, ζήτησε την αναβολή για να καθησυχάσει τους αγρότες, ενώ αρκετές χώρες που υποστηρίζουν τη συμφωνία, προειδοποίησαν ότι περαιτέρω καθυστέρηση, θα μπορούσε να καταστρέψει το εμπορικό deal
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
Το Κέντρο Κένεντι θα μετονομαστεί σε «Τραμπ – Κένεντι»: Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δίνει «συγχαρητήρια» στον νεκρό πρόεδρο
Ο Ντόναλντ Τραμπ όταν επανήλθε στην προεδρία απέλυσε όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Κέντρου και τα αντικατέστησε με συμμάχους του, οι οποίοι στη συνέχεια τον όρισαν πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου
Ντόναλντ Τραμπ