Κόσμος

«Κόκκινο πανί» η Ουγγαρία μετά το νόμο για τους ΛΟΑΤΚΙ – Ρούτε: Δεν έχει πια καμιά δουλειά στην ΕΕ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σοκ και δέος προκαλεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση ο νόμος που πέρασε από το κοινοβούλιο της Ουγγαρίας, που «απαγορεύει» την «προώθηση» της ομοφυλοφιλίας στους ανηλίκους.

Ήδη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, εξέφρασε την έντονη αντίθεσή της, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «αυτός ο νόμος ξεκάθαρα κάνει διακρίσεις μεταξύ των ανθρώπων με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό και είναι αντίθετο στις θεμελιώδεις αξίες της ΕΕ, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, την ισότητα και τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα».

Επιπλέον 16 Ευρωπαίοι ηγέτες, με επιστολή της προς τους επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπογραμμίζουν -μεταξύ άλλων- την ανάγκη να γίνονται σεβαστά τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ.

Ένας εκ των 16, ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε όμως προχώρησε ένα βήμα ακόμη, εκφράζοντας την άποψή του ότι ουσιαστικά ο ψηφισθείς νόμος, θέτει την Ουγγαρία εκτός ΕΕ!

Συγκεκριμένα ο Μαρκ Ρούτε εκτίμησε ότι η Ουγγαρία, με τον αμφιλεγόμενο νόμο που πέρασε από το κοινοβούλιο, ο οποίος κάνει διακρίσεις κατά της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ, «δεν έχει πλέον καμιά δουλειά στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ο Ρούτε έκανε τη δήλωση αυτή κατά την άφιξή του στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

«Για μένα (μ’ αυτόν τον νόμο) δεν έχουν πλέον καμιά δουλειά στην ΕΕ, όμως δεν αποφασίζω μόνος μου. Υπάρχουν άλλες 26 χώρες», είπε στους δημοσιογράφους, υπενθυμίζοντας ότι η ΕΕ είναι «μια κοινότητα αξιών».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Ισραήλ διαπράττει «εξόντωση» στη Δυτική Όχθη και συνεχιζόμενη γενοκτονία στη Γάζα, λένε ερευνητές του ΟΗΕ 
Νέα έκθεση της Ανεξάρτητης Διεθνούς Επιτροπής Έρευνας μιλά για κρατική πολιτική συντονισμένης βίας κατά αμάχων. Το Ισραήλ αναφέρεται σε «εκστρατεία παραπληροφόρησης»
Γάζα, ισραηλινή επίθεση
Μακρόν: Ανεπαρκή τα μέτρα στις διαδηλώσεις της 17ης Οκτωβρίου – Επικίνδυνη η 5η Νοεμβρίου, προειδοποίησε
Αναφορικά με τα μέτρα το Σάββατο (24.10.2026) ο Γάλλος πρόεδρος είπε ότι «η τάξη διατηρήθηκε» και ότι «η οργάνωση και η διορατικότητα» προστάτευσαν τους ανθρώπους και εγγυήθηκαν το δικαίωμα στη διαμαρτυρία
Ο Μακρόν στη Μασσαλία
Πανηγυρίζει η Άγκυρα για το τουρκολιβυκό μνημόνιο και κάνει άνοιγμα προς την Αίγυπτο: «Διακηρύσσουμε την κυριαρχία μας στην Ανατολική Μεσόγειο»
Ο Νουμάν Κουρτουλμούς κάνει λόγο για κατάρρευση των «χαρτών της Σεβίλλης», ενώ επιχειρεί να εμφανίσει τη συμφωνία ως παράγοντα σταθερότητας στην περιοχή
Τουρκολιβυκό μνημόνιο 5
Parcoursup, 28 μαθητές ανά τάξη και πανεπιστήμια: Τα 5 μέτρα του Σεμπαστιάν Λεκορνί για να κατευνάσει την οργή των μαθητών στη Γαλλία μετά τις διαδηλώσεις
Εκπρόσωποι των μαθητικών και φοιτητικών συνδικαλιστικών οργανώσεων συναντώνται το απόγευμα με τον Γάλλο πρωθυπουργό Λεκορνί στο Ματινιόν
Επεισόδια στη Γαλλία