Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

«Κόκκινο πανί» η Ουγγαρία μετά το νόμο για τους ΛΟΑΤΚΙ – Ρούτε: Δεν έχει πια καμιά δουλειά στην ΕΕ

«Κόκκινο πανί» η Ουγγαρία μετά το νόμο για τους ΛΟΑΤΚΙ – Ρούτε: Δεν έχει πια καμιά δουλειά στην ΕΕ

Σοκ και δέος προκαλεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση ο νόμος που πέρασε από το κοινοβούλιο της Ουγγαρίας, που «απαγορεύει» την «προώθηση» της ομοφυλοφιλίας στους ανηλίκους.

Ήδη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, εξέφρασε την έντονη αντίθεσή της, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «αυτός ο νόμος ξεκάθαρα κάνει διακρίσεις μεταξύ των ανθρώπων με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό και είναι αντίθετο στις θεμελιώδεις αξίες της ΕΕ, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, την ισότητα και τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα».

Επιπλέον 16 Ευρωπαίοι ηγέτες, με επιστολή της προς τους επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπογραμμίζουν -μεταξύ άλλων- την ανάγκη να γίνονται σεβαστά τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ.

Ένας εκ των 16, ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε όμως προχώρησε ένα βήμα ακόμη, εκφράζοντας την άποψή του ότι ουσιαστικά ο ψηφισθείς νόμος, θέτει την Ουγγαρία εκτός ΕΕ!

Συγκεκριμένα ο Μαρκ Ρούτε εκτίμησε ότι η Ουγγαρία, με τον αμφιλεγόμενο νόμο που πέρασε από το κοινοβούλιο, ο οποίος κάνει διακρίσεις κατά της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ, «δεν έχει πλέον καμιά δουλειά στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ο Ρούτε έκανε τη δήλωση αυτή κατά την άφιξή του στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

«Για μένα (μ’ αυτόν τον νόμο) δεν έχουν πλέον καμιά δουλειά στην ΕΕ, όμως δεν αποφασίζω μόνος μου. Υπάρχουν άλλες 26 χώρες», είπε στους δημοσιογράφους, υπενθυμίζοντας ότι η ΕΕ είναι «μια κοινότητα αξιών».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις