Τρίτη, 28 Μαΐ
20oC Αθήνα

Ευρωβουλευτής έκρυβε σε τσαντάκι περιστέρι και το απελευθέρωσε στο ευρωκοινοβούλιο – Πολλές οι αντιδράσεις

Ευρωβουλευτής έκρυβε σε τσαντάκι περιστέρι και το απελευθέρωσε στο ευρωκοινοβούλιο – Πολλές οι αντιδράσεις

Ανάμεικτα συναισθήματα, αλλά και αντιδράσεις προκάλεσε η κίνηση ενός ευρωβουλευτή από την Σλοβακία να αφήσει μέσα στην αίθουσα της Ολομέλειας στο Στρασβούργο ένα περιστέρι ως «σύμβολο ειρήνης».

Οι πάντες έμειναν με ανοιχτό το στόμα στο Ευρωκοινοβούλιο όταν είδαν το ευρωβουλευτή Μίροσλαβ Ρανττσόφσκι, ηγέτη του δεξιού «Σλοβακικού Πατριωτικού Κόμματος» να έχει κάτω από το σακάκι του ένα μικρό τσαντάκι, να βγάζει από εκεί ένα περιστέρι και να το απελευθερώνει στην αίθουσα.

«Εύχομαι ειρήνη σε ολόκληρο τον κόσμο, τους Ρώσους και τους Ουκρανούς. Θέλησα να απελευθερώσω αυτό το περιστέρι ως σύμβολο ειρήνης, ότι η Ευρώπη χρειάζεται ειρήνη. Ας μας ενώσει όλους μας αυτό το περιστέρι», ήταν τα λόγια του.

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που αντέδρασαν ανάμεσά τους και η Γαλλίδα Ευρωβουλευτής των Πρασίνων, Καρολίν Ρουζ, που κατηγόρησε τον Ραντατσόφσκι ότι κουβάλησε ένα ζωντανό ζώο στο Ευρωκοινοβούλιο καταπατώντας όλους τους κανόνες για τα ζώα. 

«Χρησιμοποίησε σαν απλό αντικείμενο ένα ζώο κρυμμένο στην τσάντα του για να κάνει δήλωση υπέρ της ειρήνης. Τι θα κάνετε για να πιάσετε το ζώο αυτό κύριε;», είπε.

Μια άλλη συνάδελφος του Σλοβάκου φώναζε αν μπορεί να το πιάσει.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις