Site icon NewsIT
16:33 Πέμπτη 9 Μαΐου 2019

Φανάρι: Επισπεύδεται η εκλογή του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής! Παρελθόν ο Δημήτριος

Με την αποδοχή της παραίτησης του πρώην Αρχιεπισκόπου Αμερικής Γέροντος Δημητρίου, ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα της εργασιών της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Ανοίγει ο δρομος για την άμεση εκλογή του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής. Στάση αναμονής και διαβουλεύσεις για την Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας.

Οι Ιεράρχες αποφάσισαν αποφάσισαν η παραίτηση του Αρχιεπισκόπου κ. Δημητρίου να ισχύει από το ερχόμενο Σάββατο 11 Μαΐου, «παραβλέποντας» την επιθυμία του να ισχύει η παραίτησή του από την 1η Ιουνίου.

Ενισχύεται έτσι το σενάριο που θέλει να ανακοινώνεται το όνομα του νέου Αρχιεπισκόπου το Σάββατο 11 Μαΐου, οπότε θα είναι και η τελευταία ημέρα συνεδρίασης της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, προκειμένου ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος να ενθρονίσει τον νέο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής στο προγραμματισμένο ταξίδι του εντός του Ιουνίου.

Διαβάστε αναλυτικά στο dogma.gr

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version