Κόσμος

Φεστιβάλ των Καννών: Ταινία για τη Γαλλία του Μακρόν με «κίτρινα γιλέκα»

Η ταινία διαδραματίζεται μέσα σε ένα νοσοκομείο όπου το εξαντλημένο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό δίνει μάχη για να αντιμετωπίσει την αυξημένη προσέλευση τραυματισμένων διαδηλωτών.

Ο τίτλος της γαλλικής αυτής ταινίας είναι “La Fracture” και παρουσιάζει ένα στιγμιότυπο κοινωνικών εντάσεων στη Γαλλία, κάτι εξαιρετικά επίκαιρο μετά την πανδημία του κορονοϊού, όπως δήλωσε σήμερα η σκηνοθέτης της στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών.

Η ταινία επικεντρώνεται σε χαρακτήρες από διάφορους κοινωνικούς και επαγγελματικους χώρους–ανάμεσά τους ένας οδηγός φορτηγού και ένας παριζιάνος καρτουνίστας–που έρχονται σε σύγκρουση μέσα στο νοσοκομείο με φόντο τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις με τα “Κίτρινα Γιλέκα“.

Οι διαδηλώσεις, οι οποίες οδήγησαν το 2018 στη δημιουργία ενός κινήματος κατά του υψηλού κόστους διαβίωσης και σε ορισμένες περιπτώσεις είχαν βίαιη κατάληξη και συγκρούσεις με την αστυνομία, αμαύρωσαν την δεύτερη χρονιά της θητείας του γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

Ερωτηθείσα τι θα έλεγε στον Μακρόν αν είχε την ευκαιρία η δημιουργός της ταινίας, Κατρίν Κορσινί, η οποία πέρασε χρόνο σε νοσοκομεία και μίλησε με μέλη των “Κίτρινων Γιλέκων” για τις ανάγκες της ταινίας της, απάντησε ότι κυρίως θα έκανε εκστρατεία για λογαριασμό των νοσοκομείων.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου η σκηνοθέτης είπε: “Θα του έλεγα να διπλασιάσει τον μισθό όλων των εργαζομένων του ιατρικού κλάδου”

Η ιδέα για την ταινία προηγήθηκε της πανδημίας παρότι τα γυρίσματα έγιναν εν μέσω λοκντάουν αυξάνοντας έτσι τις δυσκολίες για τους ηθοποιούς και το συνεργείο που έπρεπε να φοράνε μάσκα, είπαν οι παραγωγοί.

Οι χώροι των γυρισμάτων είναι σήμερα απολύτως επίκαιροι, πρόσθεσε η Κορσινί, καθώς τα νοσοκομεία έχουν υποστεί μεγάλη πίεση.

Μαζί με τους επαγγελματίες ηθοποιους η Κορσινί χρησιμοποίησε και μια πραγματική νοσηλεύτρια, η οποία υποδύεται μια εργαζόμενη στο νοσοκομείο που καλείται να αντιμετωπίσει την έλλειψη φαρμάκων, τον χαλασμένο εξοπλισμό και τους ακραίους ή στρεσαρισμένους ασθενείς.

Η ταινία χρησιμοποιεί το χιούμορ για να περάσει το μήνυμά της και οι χαρακτήρες της συγκρούονται ή έρχονται πιο κοντά καθώς γύρω τους εκτυλίσσονται σκηνές χάους.

Το μεγαλύτερο κινηματογραφικό φεστιβάλ του κόσμου, το οποίο επέστρεψε στη Γαλλική Ριβιέρα έπειτα από μια απουσία το 2020 εξαιτίας της πανδημίας, περιλαμβάνει συχνά ταινίες με πολιτικό περιεχόμενο και αυτή τη χρονιά υπάρχουν αρκετές συμμμετοχές που αφορούν τη σύγχρονη Γαλλία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σοκάρει το βίντεο κακοποίησης 88χρονου με άνοια στο Λονδίνο λίγες μέρες πριν πεθάνει - «Θα σε μαστιγώσω»
Η Bilikesu Olagunju καταγράφηκε από κάμερα να τον απειλεί, να τον γδύνει και να τον τραβά βίαια μέσα στο σπίτι του - Η ποινή της εξόργισε την οικογένεια του θύματος - Προσοχή σκληρές εικόνες
Ηλικιωμένος κακοποίηση
1
Νέα αιματοχυσία στη Γάζα: 100 νεκροί από τον νέο βομβαρδισμό του Ισραήλ – «Είδα πτώματα ακρωτηριασμένα και καμένα»
Παρά τις εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός, ο στρατός του Ισραήλ στόχευσε παραθαλάσσια καφετέρια στην οποία βρίσκονταν αρκετοί Παλαιστίνιοι αλλά και κέντρα διανομής βοήθειας
Γάζα
Ο Ντόναλντ Τραμπ απειλεί τον Έλον Μασκ: «Χωρίς επιδοτήσεις θα πρέπει να επιστρέψει στο σπίτι του στην Νότια Αφρική»
«Τέλος οι εκτοξεύσεις Πυραύλων, οι Δορυφόροι ή η Παραγωγή Ηλεκτρικών Αυτοκινήτων και η χώρα μας θα εξοικονομήσει μια περιουσία», έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ σε ανάρτησή του
Ο Έλον Μασκ μαζί με τον Ντόναλντ Τραμπ 3
Η Ευρώπη παραλύει από τους καύσωνες: Τι είναι το «heat dome» και γιατί οι ειδικοί το ονομάζουν «σιωπηλό δολοφόνο»
Αυξήθηκαν οι εισαγωγές ατόμων στα νοσοκομεία της Ιταλίας - Σε συναγερμό Γαλλία και Γερμανία για την εκδήλωση πυρκαγιών - Η Ευρώπη έχει την ταχύτερη θέρμανση στον κόσμο συγκριτικά με τις άλλες ηπείρους
Άνθρωποι
1
Ο Τραμπ εγκαινιάζει το «Αλκατράζ με αλιγάτορες»: Θα κοστίζει 450 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο, θα κρατούνται έως 5.000 μετανάστες
«Αν κανείς αποπειραθεί να αποδράσει δεν θα τον περιμένουν και πολλά, μόνο αλιγάτορες και πύθωνες - Αντιδράσεις από τους αντιπάλους του Τραμπ και τους οικολόγους για την καταστροφή του μοναδικού περιβάλλοντος
Αλιγάτορας
5