Σάββατο, 27 Απρ.
19oC Αθήνα

Φίδια κυνηγούν ιγκουάνα στην «πιο δραματική καταδίωξη» που έχει καταγραφεί ποτέ σε ντοκιμαντέρ

Φίδια κυνηγούν ιγκουάνα στην «πιο δραματική καταδίωξη» που έχει καταγραφεί ποτέ σε ντοκιμαντέρ

«Κόβει» την ανάσα η επονομαζόμενη πιο δραματική καταδίωξη που έχει καταγραφεί ποτέ σε ντοκιμαντέρ, όταν μερικά φίδια ζώνουν ένα ιγκουάνα ενώ αυτό τρέχει για να σώσει τη ζωή του. Το πλάνο είναι από την ομάδα παραγωγής του Planet Earth II του BBC και είναι συγκλονιστικά…

Το ντοκιμαντέρ γυρίστηκε σε ένα από τα παρθένα ηφαιστειακά νησιά Γκαλαπάγκος, στα ανοιχτά των ακτών του Εκουαδόρ, και αποκαλύπτουν το «σκληρό» πρόσωπο της φύσης και της επιβίωσης, όταν ένα φίδι εντοπίζει ένα ιγκουάνα και αρχίζει να το καταδιώκει.

Αρχικά, το ιγκουάνα παραμένει ακίνητο γιατί δεν θέλει να εντοπιστεί από το φίδι, όμως αυτό το πλησιάζει. Την ώρα που το ένα ερπετό καταλαβαίνει το άλλο ότι έχει πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής, αρχίζει να τρέχει και τότε ξεκινά η καταδίωξη.

Μάλιστα, όσο το ιγκουάνα προσπαθεί να ξεφύγει τόσο αρχίζουν να εμφανίζονται και άλλα φίδια που έχουν «μυριστεί» το θήραμα και αρχίζουν να το καταδιώκουν. Η μουσική της ομάδας παραγωγής του Planet Earth II του BBC, σε συνδυασμό με την αφήγηση του Σερ Ντέιβιντ Ατένμπορο, κορυφώνει την αγωνία!

Δείτε το βίντεο με την «πιο δραματική καταδίωξη» του ντοκιμαντέρ:

Η Δρ. Ελίζαμπεθ Γουάιτ, πρώην ερευνήτρια βιολόγος και παραγωγός του Planet Earth II είπε ότι δεν ήταν εύκολο για κανέναν από την ομάδα παραγωγής να παρακολουθήσει τη σκηνή του παραπάνω βίντεο, πόσο μάλλον τις άλλες σκηνές που είχαν να κάνουν με φίδια και ιγκουάνα.

«Το γεγονός ότι κατάφερε να ξεφύγει και να σκαρφαλώσει στον βράχο ήταν απολύτως εκπληκτικό», λέει η Δρ. Γουάιτ για το ιγκουάνα. «Πανηγυρίζαμε. Κάθε φορά που τους ξέφευγε, πανηγυρίζαμε», δηλώνει η παραγωγός του ντοκιμαντέρ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις