Παρασκευή, 19 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Φινλανδία: 34χρονος ακροδεξιός μαχαίρωσε αρκετές φορές 12χρονο σε εμπορικό κέντρο

Φινλανδία: 34χρονος ακροδεξιός μαχαίρωσε αρκετές φορές 12χρονο σε εμπορικό κέντρο
Φωτογραφία αρχείου: Reuters

Σοβαρά τραύματα φέρει ένα 12χρονο αγόρι το οποίο δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι από έναν άνδρα με ακροδεξιές πεποιθήσεις σε εμπορικό κέντρο στη βόρεια πόλη Όουλου στην Φινλανδία, ανακοίνωσε σήμερα (14.06.2024) η αστυνομία.

Ο ύποπτος στόχευσε επίσης ένα δεύτερο παιδί κατά την επίθεση με μαχαίρι, η οποία πραγματοποιήθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης στη Φινλανδία, και θα αντιμετωπίσει προκαταρκτικές κατηγορίες για δύο απόπειρες δολοφονίας, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Εθνικό Γραφείο Ερευνών (NBI).

«Η ποινική έρευνα βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο στάδιο και η αστυνομία δεν γνωρίζει ακριβώς τα κίνητρα της πράξης. Ωστόσο, γνωρίζει ότι ο ύποπτος έχει ιστορικό σε ακροδεξιές δράσεις», αναφέρει το Εθνικό Γραφείο Ερευνών.

Ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας Yle έδειξε εικόνες από μια λίμνη αίματος στο δάπεδο του εμπορικού κέντρου.

Ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας Πέτερι Όρπο καταδίκασε την επίθεση.

«Η ακροδεξιά βία αποτελεί πραγματική απειλή στη Φινλανδία», δήλωσε ο Όρπο σε ανάρτησή του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X. «Δεν υπάρχει χώρος για εξτρεμισμό οποιουδήποτε είδους σε αυτή τη χώρα».

Η κατάσταση του 12χρονου παιδιού είναι σταθερή μετά τον σοβαρό τραυματισμό του κατά την επίθεση, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο ύποπτος, ο οποίος γεννήθηκε το 1990, πιστεύεται ότι μαχαίρωσε το παιδί αρκετές φορές από πίσω πριν τον σταματήσει ένας φρουρός ασφαλείας, αναφέρει το Εθνικό Γραφείο Ερευνών.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις