Κόσμος

“Φονικός” καύσωνας! Δύο νεκροί από θερμοπληξία στη νότια Ισπανία

Ο καύσωνας "επελαύνει" στην Ευρώπη και ήδη η Ισπανία μετρά τα πρώτα θύματα από θερμοπληξία! Απίστευτα υψηλές θερμοκρασίες.

Δύο θάνατοι αποδόθηκαν σε θερμοπληξία αυτή την εβδομάδα στην Ισπανία, όπου ο καύσωνας εντείνεται. Την ανακοίνωση για τα τραγικά νέα έκαναν οι περιφέρειας της Μούρθια (νοτιοανατολική Ισπανία).

Ο καύσωνας που “θερίζει” ζωές

spain

Αυτά τα πρώτα θύματα του καύσωνα είναι ένας 40χρονος εργάτης νιγηριανής καταγωγής, ο οποίος εργαζόταν την Τρίτη σε εργοτάξιο αυτοκινητοδρόμου κοντά στη Μούρθια.

[read4more]

Ο δεύτερος, ένας 78χρονος συνταξιούχος που φρόντιζε το περιβόλι του στη Μούρθια και άφησε την τελευταία του πνοή χθες Πέμπτη στο νοσοκομείο, ανακοίνωσε η περιφερειακή υπηρεσία υγείας.

Νεκροτομή που έγινε χθες στον εργάτη «επιβεβαίωσε πως πέθανε από θερμοπληξία, αν και διαπιστώθηκε μια προϋπάρχουσα παθολογία υπέρτασης η οποία μπορεί να συνέβαλε στον θάνατό του», επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος του νοσοκομείου Βασίλισσα Σοφία της Μούρθια.

Σύμφωνα με νοσοκομειακή πηγή, η υπόθεση του θανάτου λόγω θερμοπληξίας του 78χρονου συνταξιούχου δεν έχει επιβεβαιωθεί, καθώς δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμη νεκροτομή.

Η σημερινή ημέρα αναμένεται ότι θα είναι μια από τις πιο ζεστές του καλοκαιριού στην Ισπανία, με θερμοκρασίες που μπορεί να φθάσουν τους 40 βαθμούς στη Μαδρίτη, τους 42 στη Σεβίλλη στην Ανδαλουσία (νότια) και τους 43 στην Κάθερες.

Επιπρόσθετα, η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει μέχρι και τους 44 (!) στην Μπανταχόθ στην Εξτρεμαδούρα (νοτιοδυτική Ισπανία), σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες αρχείου: Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Προκλητικός Φιντάν: Μητσοτάκης και Γεραπετρίτης θέλουν να λύσουν τα προβλήματα, αλλά υπάρχει ο Δένδιας και το πολιτικό κόστος
Να σημειωθεί ότι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, απέφυγε να απαντήσει στο ερώτημα για το αν η Τουρκία «θα πρέπει να αποκτήσει πυρηνικά όπλα»
Χακάν Φιντάν
Το Μπάκιγχαμ είναι πρόθυμο να συνεργαστεί με την βρετανική αστυνομία σε έρευνες για τον πρώην πρίγκιπα Άντριου
Η αστυνομία εξετάζει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες το 2010 ο Άντριου έδωσε στον Τζέφρι Επστάιν απόρρητες εκθέσεις, ενώ ο Αμερικάνος έστειλε μια γυναίκα στην κατοικία του τότε πρίγκιπα
Ο πρώην πρίγκιπας Άντριου
Εργάτης της Ford αποκάλεσε «προστάτη παιδεραστών» τον Τραμπ και δεν απολύθηκε - Αναφερόταν στην υπόθεση Επστάιν
Ο Τραμπ βρέθηκε στο εργοστάσιο συναρμολόγησης F-150 όταν ο εργάτης τον φώναξε «προστάτη παιδόφιλων» και ο πρόεδρος των ΗΠΑ απάντησε υβριστικά, κάνοντας χυδαία χειρονομία
Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επισκέπτεται ένα κέντρο παραγωγής της Ford στο Ντίαρμπορν του Μίσιγκαν