Πέμπτη, 2 Μαΐ
23oC Αθήνα

Ντοκουμέντο: Φωτογραφία λίγο μετά την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους

Ντοκουμέντο: Φωτογραφία λίγο μετά την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους

13 χρόνια μετά την τρομοκρατική επίθεση στους Δίδυμους Πύργους, μια φωτογραφία από τη στιγμή της επίθεσης βλέπει για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας.

Τραβήχτηκε λίγο αφού τα αεροπλάνα των αεροπειρατών της Αλ Κάιντα είχαν πέσει πάνω στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου και δείχνουν τους Δίδυμους Πύργους και τους καπνούς που έβγαιναν μετά την πρόσκρουση.

Η φωτογραφία τραβήχτηκε από επιβάτη αεροπλάνου που επρόκειτο να απογειωθεί από το αεροδρόμιο του Νιούαρκ, αλλά λόγω της επίθεσης είχε καθηλωθεί στον διάδρομο απογείωσης.

Χρήστης με το username ChrisH100 ανέβασε σήμερα στο internet τη φωτογραφία, υποστηρίζοντας πως την τράβηξε οικογενειακός του φίλος.

Έγραψε: «Δεν την είχα μοιραστεί πριν. Ο φίλος του πατέρα μου βγήκε από το αεροπλάνο και νομίζω πως έφτασε στον προορισμό του με αυτοκίνητο. Έπρεπε να ψάξω να βρω τη φωτογραφία σε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο και να την κρατήσω για λίγο καιρό».

Στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου σκοτώθηκαν περίπου 3.000 άνθρωποι. Τέσσερα αεροπλάνα όπου είχαν κάνει αεροπειρατεία μέλη της Αλ Κάιντα έπεσαν στους Δίδυμους Πύργους, το Πεντάγωνο και σε ένα χωράφι στην Πενσιλβάνια, ενώ είχε κατεύθυνση την Ουάσινγκτον και τον Λευκό Οίκο.

Δυο ώρες μετά την επίθεση, οι Δίδυμοι Πύργοι κατέρρευσαν.
Μετά τις επιθέσεις, ο εναέριος χώρος των ΗΠΑ και του Καναδά έκλεισαν μέχρι στις 13 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: Mirror

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε