Κυριακή, 25 Φεβ.
16oC Αθήνα

Φωτογραφίες – ντοκουμέντα από το χτύπημα των Χούθι στο ελληνόκτητο πλοίο Zografia στην Ερυθρά Θάλασσα

Φωτογραφίες – ντοκουμέντα από το χτύπημα των Χούθι στο ελληνόκτητο πλοίο Zografia στην Ερυθρά Θάλασσα
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Στο «φως» της δημοσιότητας βγήκαν οι πρώτες φωτογραφίες – ντοκουμέντα από το χτύπημα των Χούθι στο ελληνόκτητο πλοίο Zografia στην Ερυθρά Θάλασσα και τις ζημιές που προκάλεσε ο πύραυλος που έπεσε, οι οποίες ωστόσο δεν ήταν αρκετές για να το βυθίσουν.

Την περασμένη Τρίτη (16.1.2023) οι Χούθι επιτέθηκαν στο ελληνόκτητο πλοίο Zografia στην Ερυθρά Θάλασσα, χτυπώντας το με πύραυλο, ο οποίος έπεσε στο κατάστρωμά του. Μετά το βίντεο ντοκουμέντο από το ρεσάλτο στο πλοίο, που βγήκε στη δημοσιότητα 3 ημέρες μετά το χτύπημα, τώρα βγήκαν και οι φωτογραφίες που αποκαλύπτουν το μέγεθος της ζημιάς.

Όπως φαίνεται, ο πύραυλος χτύπησε το κατάστρωμα του πλοίου με κλίση 45 μοιρών και βγήκε από τα ύφαλα, σε ένα διάτρητο χτύπημα, το οποίο δεν ήταν αρκετό για να το βυθίσει, καθώς το τάνκερ ήταν αξιόπλοο και συνέχισε το ταξίδι του μέχρι τον προορισμό του ώστε να κάνει και τις απαραίτητες επισκευές.

Το πλοίο, υπό σημαία Μάλτας, είχε αποπλεύσει άφορτο από το Βιετνάμ με προορισμό το Ισραήλ όταν χτυπήθηκε και παρά το πλήγμα, συνέχισε την πορεία του προς το Σουέζ.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Ο εκπρόσωπός τους, Γιαχία Σαρία, επιβεβαίωσε μέσω ανακοίνωσης πως οι Χούθι στόχευσαν το πλοίο «Zografia» με αντιπλοϊκούς πυραύλους που «πέτυχαν τον στόχο τους» και προειδοποίησε πως οι αντάρτες θα συνεχίσουν τις επιθέσεις για «να υπερασπιστούν την Υεμένη» και να εκφράσουν «αλληλεγγύη προς τον παλαιστινιακό λαό».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις