Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

“Φουντώνει” η κόντρα! Ροχανί σε Τραμπ: “Μην παίζεις με την ουρά του λιονταριού”

“Φουντώνει” η κόντρα! Ροχανί σε Τραμπ: “Μην παίζεις με την ουρά του λιονταριού”

Νέο επεισόδιο στον “πόλεμο” ανάμεσα σε Ιράν και ΗΠΑ. Ο Ιρανός πρόεδρος προειδοποίησε τον Ντόναλντ Τραμπ “να μην παίζει με την ουρά του λιονταριού γιατί μόνο λύπη θα του φέρει”.

Ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί προειδοποίησε την Κυριακή (22.07.2018) τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ όσον αφορά την άσκηση εχθρικών πολιτικών απέναντι στην Τεχεράνη ότι “η Αμερική θα πρέπει να ξέρει (…) ότι η μάχη με το Ιράν είναι η μητέρα όλων των μαχών”, μετέδωσε το ημιεπίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων ISNA.

“Κύριε Τραμπ μην παίζετε με την ουρά του λιονταριού, αυτό μόνο λύπη θα φέρει”, είπε ο Ροχανί απευθυνόμενος σε συνάντηση Ιρανών διπλωματών, σύμφωνα και πάλι με το ISNA.

Κι άλλα ιρανικά πρακτορεία ειδήσεων μετέδωσαν παρόμοια ρεπορτάζ.

Να σημειωθεί ότι πριν από λίγες μέρες είχε γίνει γνωστό από την ιρανική πλευρά ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είχε ζητήσει… 8 φορές μια συνάντηση με τον Ιρανό ομόλογό του Χασάν Ροχανί στο περιθώριο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ (δείτε εδώ περισσότερα)!

Η σχέσεις των δυο χωρών κλονίστηκαν όταν τον Μάιο ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ αποχωρούν από την συμφωνία για τα πυρηνικά με το Ιράν.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις