Κόσμος

“Φουντώνει” η κόντρα! Ροχανί σε Τραμπ: “Μην παίζεις με την ουρά του λιονταριού”

Νέο επεισόδιο στον "πόλεμο" ανάμεσα σε Ιράν και ΗΠΑ. Ο Ιρανός πρόεδρος προειδοποίησε τον Ντόναλντ Τραμπ "να μην παίζει με την ουρά του λιονταριού γιατί μόνο λύπη θα του φέρει".
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί προειδοποίησε την Κυριακή (22.07.2018) τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ όσον αφορά την άσκηση εχθρικών πολιτικών απέναντι στην Τεχεράνη ότι “η Αμερική θα πρέπει να ξέρει (…) ότι η μάχη με το Ιράν είναι η μητέρα όλων των μαχών”, μετέδωσε το ημιεπίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων ISNA.

“Κύριε Τραμπ μην παίζετε με την ουρά του λιονταριού, αυτό μόνο λύπη θα φέρει”, είπε ο Ροχανί απευθυνόμενος σε συνάντηση Ιρανών διπλωματών, σύμφωνα και πάλι με το ISNA.

Κι άλλα ιρανικά πρακτορεία ειδήσεων μετέδωσαν παρόμοια ρεπορτάζ.

Να σημειωθεί ότι πριν από λίγες μέρες είχε γίνει γνωστό από την ιρανική πλευρά ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είχε ζητήσει… 8 φορές μια συνάντηση με τον Ιρανό ομόλογό του Χασάν Ροχανί στο περιθώριο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ (δείτε εδώ περισσότερα)!

Η σχέσεις των δυο χωρών κλονίστηκαν όταν τον Μάιο ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ αποχωρούν από την συμφωνία για τα πυρηνικά με το Ιράν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Όλοι επωφελούνται» από την επιστροφή μου στην εξουσία λέει ο Τραμπ που κέρδισε 1,2 δισεκατομμύριο δολάρια από κρυπτονομίσματα
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, πρώην επιχειρηματίας των ακινήτων, κατηγορείται συχνά για συγκρούσεις συμφερόντων, ιδίως επειδή επένδυσε στα ψηφιακά νομίσματα
REUTERS
Ποινή φυλάκισης 10 μηνών με αναστολή στην Ιζαμπέλ Ατζανί - Κρίθηκε ένοχη για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα
Η 71χρονη ηθοποιός, δύο φορές υποψήφια για Όσκαρ κρίθηκε ένοχη για εικονική δήλωση κατοικίας στην Πορτογαλία το 2016 και το 2017, για απόκρυψη ενός δανείου το 2013 και για μεταφορά ενός ποσού στις ΗΠΑ το 2014
Ιζαμπέλ Ατζανί
Αμβέρσα: Από το ισόγειο ξεκίνησε η φωτιά στην πολυκατοικία που στοίχισε τη ζωή σε 6 ανθρώπους – Ερευνάται τεχνική βλάβη
Διασώστες κατεβάζουν με σχοινιά τους ενοίκους - Πάνω από 200 άνθρωποι στο κτίριο - «Κλειστήκαμε στο διαμέρισμα και περιμέναμε στο μπαλκόνι» λέει ένοικος
Αμβέρσα