Κόσμος

Φράουλες «φόνισσες» σοκάρουν την Αυστραλία! Βελόνες και καρφίτσες στα φρούτα

Καρφίτσες και βελόνες εντοπίστηκαν σε φράουλες που πωλούνται στα σούπερ μάρκετ και στις έξι Πολιτείες της Αυστραλίας.

Είναι μια υπόθεση που συγκλόνισε από την πρώτη στιγμή την Αυστραλία και πλέον παίρνει τεράστιες διαστάσεις! Οι φόβοι των Αρχών έχουν ενταθεί και καταστήματα αναγκάστηκαν να ανακαλέσουν πολλές μάρκες, ενώ οι καλλιεργητές πέταξαν τόνους φράουλες.

Ένας άνδρας στην Πολιτεία της Δυτικής Αυστραλίας και ένα κορίτσι στη Νότια Αυστραλία βρήκαν βελόνες στις φράουλες που σκόπευαν να φάνε τις τελευταίες ημέρες. Σύμφωνα με το BBC ένας άνδρας μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο αφού κατανάλωσε μια φράουλα που περιείχε μια βελόνα.

FRAOULES

Βελόνες σε επτά μάρκες από φράουλες

Η αστυνομία πιστεύει ότι έχουν μολυνθεί με βελόνες και καρφίτσες επτά διαφορετικές μάρκες φράουλας. Οι αρχές προτρέπουν τους καταναλωτές να κόβουν το φρούτο στη μέση πριν το φάνε.

[read4more]

Ο αστυνομικός επιθεωρητής της Πολιτείας Κουίνσλαντ Ίαν Στιούαρτ είπε σήμερα στους δημοσιογράφους ότι παραμένει αδιευκρίνιστο αν η μόλυνση αυτή είναι έργο ενός και μόνο ανθρώπου ή πολλών που δρουν ανεξάρτητο ο ένας από τον άλλο. Θα χρειαστεί αρκετός χρόνος για να ελεγχθεί όλη η αλυσίδα εφοδιασμού και να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι. Τα μολυσμενα φρούτα φαίνεται ότι έχουν προέλθει από έναν προμηθευτή που εδρεύει στο Κουίνσλαντ. Η Πολιτεία αυτή είναι σημαντική παραγωγός φράουλας σε μια εθνική βιομηχανία που αποφέρει κάθε χρόνο περισσότερα από 130 εκαμμύρια δολάρια Αυστραλίας στη χώρα.

Στο μεταξύ, οι δύο μεγαλύτερες αλυσίδες σουπερμάρκετ της Νέας Ζηλανδίας, οι Foodstuffs και Countdown, αποφάσισαν να σταματήσουν τις παραγγελίες από την Αυστραλία. Η κυβέρνηση της χώρας αυτής πάντως διεβεβαιώνει ότι καμία από τις αυστραλέζικες μάρκες δεν πωλείται στην αγορά της Νέας Ζηλανδίας.

Ο Τζέιμι Μάικλ, ο επικεφαλής της Ένωσης Παραγωγών Φράουλας Δυτικής Αυστραλίας, είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC ότι ο ίδιος πέταξε στη χωματερή τις φράουλές του και προειδοποίησε ότι αν οι καταναλωτές σταματήσουν να αγοράζουν φράουλες ορισμένοι καλλιεργητές δεν θα είναι σε θέση να φυτέψουν και πάλι το φυτό την επόμενη χρονιά.

Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Καλλιεργητών Φράουλας του Κουίνσλαντ Άντριαν Σουλτς έκανε λόγο για «εμπορική τρομοκρατία» που γονατίζει τη βιομηχανία αυτή, καθώς πλήττει όχι μόνο τους αγρότες αλλά και μια σειρά άλλων εργαζομένων, όπως τους συσκευαστές και τους μεταφορείς, οι οποίοι κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους και το εισόδημά τους.

Την Κυριακή, οι αρχές της Πολιτείας Κουίνσλαντα ανακοίνωσαν ότι προσφέρουν αμοιβή 100.000 δολαρίων Αυστραλίας (61.500 ευρώ) για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη αυτών που τοποθέτησαν βελόνες μέσα σε φράουλες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες αρχείου: Eurokinissi

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Πύρινη κόλαση» σε αποθήκη πυροτεχνημάτων στην Καλιφόρνια, επτά αγνοούμενοι - Η στιγμή των εκρήξεων
Συγγενείς αγνοουμένων δεν έκρυψαν την οργή τους, κατηγορούν τους πυροσβέστες πως δεν «επικεντρώνονται στους ανθρώπους που παγιδεύτηκαν μέσα στην αποθήκη και πιθανόν σκοτώθηκαν»
Εκρήξεις σε εργοστάσιο πυροτεχνημάτων στην Καλιφόρνια
«Χαστούκι» σε Τραμπ από δικαστή: Μετανάστες που έχουν μπει παράνομα στις ΗΠΑ μπορούν να ζητήσουν άσυλο
«Τίποτα στον νόμο για τη μετανάστευση και την υπηκοότητα, ή στο Σύνταγμα, δεν δίνει στον πρόεδρο ή αντιπροσώπους του τις υπερβολικές εξουσίες που επικαλείται στη διακήρυξη και στις οδηγίες για την εφαρμογή της», αναφέρει ο δικαστής
Μετανάστες
ΗΠΑ: «Απαράδεκτη» η απόφαση του Ιράν να κλείσει τις πόρτες στους επιθεωρητές του Διεθνή Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας
«Η Τεχεράνη είχε τη δυνατότητα να κάνει πίσω και να επιλέξει τον δρόμο της ειρήνης και της ευημερίας», σχολίασε η εκπρόσωπος του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών
Μασούντ Πεζεσκιάν
«Τρέμει» η Ιαπωνία: Σχέδιο πρόληψης για «μεγασεισμό» που σαρώνει την τάφρο Nankai κάθε 100 χρόνια
Η τάφρος Nankai θεωρείται από τις πιο επικίνδυνες στον πλανήτη, με τον τελευταίο σεισμό τέρας να καταγράφεται το 1946 - Εκτιμώμενος αριθμός θυμάτων που θέλει να μειώσει η Ιαπωνία κατά 80% ανέρχεται στους 298.000
Μεγάλος σεισμός στην Ιαπωνία το 2011