Τετάρτη, 22 Μαΐ
22oC Αθήνα

Φρέντι Μπελέρης: Η κυβέρνηση Ράμα επηρεάζει απόλυτα όλο το σύστημα της Δικαιοσύνης

Φρέντι Μπελέρης: Η κυβέρνηση Ράμα επηρεάζει απόλυτα όλο το σύστημα της Δικαιοσύνης

Κρίσιμη ημέρα είναι η Πέμπτη για τον Φρέντι Μπελέρη καθώς αναμένεται να εκδικαστεί η υπόθεσή του με τον εκλεγμένο δήμαρχο Χιμάρας να παραμένει στη φυλακή.

Ο Φρέντι Μπελέρης μιλώντας στο ΣΚΑΙ μέσα από τη φυλακή τόνισε πως «δυστυχώς υπάρχει μια στόχευση από πλευράς κυβέρνησης, η οποία επηρεάζει απόλυτα όλο το σύστημα της Δικαιοσύνης, έτσι ώστε η απόφαση να υπηρετεί πολιτικούς σκοπούς, όπου οι σκοποί αυτοί έχουν ως στόχο να παραμείνει ο Δήμαρχος, ο οποίος έχασε τις εκλογές στο δημαρχιακό θώκο του Χιμάρας με σκοπό να συνεχίσει το έργο του, τις κλεψιές στην περιουσία, τον επηρεασμό και τον εκφοβισμό των ανθρώπων ώστε να μη δηλώσουν την ελληνική τους καταγωγή στην απογραφή που συντελείται ήδη».

Σας κατηγορούν ότι εξαγοράσατε ψηφοφόρους στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου. Υπάρχουν στοιχεία που σας ενοχοποιούν;

Υπάρχει ένας άνθρωπος φίλος, συνεργάτης της αστυνομίας, καταδικασμένος για απάτες, χρήστης ουσιών, ο οποίος είναι ο μόνος στην ουσία που λέει ότι έχει υπάρξει αυτή η κουβέντα. Δεν υπάρχουν βίντεο. Υπάρχουν κάποια μαγνητοσκοπημένα στιγμιότυπα τα οποία είναι κομμένα και ραμμένα..Tο κατηγορητήριο είναι σαθρό. Δεν υπάρχει κατηγορητήριο, δεν υπάρχει βίντεο που λέγανε να εξαγοράζω ψήφους.

Άρα ποια είναι η στόχευση της δίωξης εις βάρος σας;

Να μην αναγνωρίσει το αποτέλεσμα των εκλογών. Επειδή όπως ξέρετε, τα συμφέροντα είναι μεγάλα. Ήδη έχουμε κάνει καταγγελίες και διερευνώνται μεγάλες υφαρπαγές περιουσιών των ντόπιων κατοίκων Ελλήνων της περιοχής. Θεωρούν ότι πρέπει όσο γίνεται να δώσουν παράταση σ’ αυτή την κατάσταση για να καλύψουν πράγματα.

Η διπλωματική πίεση της Ευρώπης και της Ελλάδας προς τον Ράμα είχε κάποιο αποτέλεσμα;

Εγώ δεν έχω δει κανένα σημάδι στην αλβανική κυβέρνηση να θέλει να συνεννοηθεί. Ο κύριος Ράμα θεωρεί ότι θα συνεχιστεί η ίδια κατάσταση και δεν θα έχει συνέπειες, οπότε κάνει αυτό που κάνει, παραβιάζει όλους τους νόμους, κάνει πίσω δικαστές. Έχει μια ρητορική μίσους εναντίον μας, εναντίον μου. Προσπαθεί να επηρεάσει μέσω των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, να επηρεάσει τα δικαστήρια… Παραβιάζει κάθε δικονομικό κανόνα. Κάνει τον πανίσχυρο.

Ο Φρέντι Μπελέρης κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης έως 5 έτη, ενώ υπάρχει και το σενάριο να επαναληφθούν οι εκλογές στη Χιμάρα με τον ίδιο να παραμένει στη φυλακή.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις