Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Φρίκη στην Μπούσα: «Εκατοντάδες τα πτώματα» λέει ο Ουκρανός ΥΠΕΞ – Ζητά νέα σκληρά μέτρα κατά της Ρωσίας

Φρίκη στην Μπούσα: «Εκατοντάδες τα πτώματα» λέει ο Ουκρανός ΥΠΕΞ – Ζητά νέα σκληρά μέτρα κατά της Ρωσίας

Ο Ουκρανός υπουργός των Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα κατηγόρησε σήμερα τη Ρωσία για μία σκόπιμη «σφαγή» στην πόλη Μπούσα που βρίσκεται έξω από το Κίεβο και κάλεσε την ομάδα των κρατών G7 να προχωρήσει στην επιβολή νέων «καταστροφικών» κυρώσεων κατά της Μόσχας.

«Συνεχίζουμε να ψάχνουμε και να συλλέγουμε πτώματα, αλλά ο αριθμός έχει ήδη αυξηθεί σε εκατοντάδες. Πτώματα βρίσκονται στους δρόμους. Σκότωσαν αμάχους όταν αυτοί έμεναν στην πόλη και καθώς προσπαθούσαν να εγκαταλείψουν αυτά τα χωριά και τους δρόμους», σύμφωνα με ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών της Ουκρανίας στο Twitter, που παραθέτει τη δήλωση του Ντμίτρο Κουλέμπα.

https://twitter.com/MFA_Ukraine/status/1510590543889321986?s=20&t=c8RTotJ_U1hb86ZyyQLENQ

«Οι Ρώσοι στοχεύουν στο να εξολοθρεύσουν όσο περισσότερους Ουκρανούς μπορούν. Πρέπει να τους σταματήσουμε και να τους εκδιώξουμε», αναφέρει ακόμη ο κ. Κουλέμπα, ζητώντας από τους G7 «καταστροφικές κυρώσεις ΤΩΡΑ»:

  • Εμπάργκο σε πετρέλαιο, αέριο και κάρβουνο
  • Να κλείσουν όλα τα λιμάνια για τα Ρωσικά πλοία και τα αγαθά
  • Να αποκοπούν όλες οι Ρωσικές τράπεζες από το σύστημα SWIFT.

 

Σε νεότερη ανάρτησή του ο Ντμίτρο Κουλέμπα αναφέρει πως η σφαγή στην Μπούσα αποδεικνύει πως το μίσος της Ρωσίας εναντίον των Ουκρανών είναι πάνω και πέρα από ότι η Ευρώπη έχει αντικρίσει από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Ο μόνος τρόπος για να σταματήσει αυτό: βοηθείστε την Ουκρανία να εκδιώξει τους Ρώσους το συντομότερο δυνατόν. Οι σύμμαχοι γνωρίζουν τις ανάγκες μας. Τανκς, μαχητικά αεροσκάφη, αντιαεροπορικά συστήματα. Προμηθεύστε τα ΤΩΡΑ».

Η Ρωσία δεν έχει μέχρι τώρα σχολιάσει δημόσια τους ισχυρισμούς αυτούς. Η Μόσχα έχει προηγουμένως αρνηθεί πολλαπλώς τους ισχυρισμούς της Ουκρανίας, αναφορικά με τη στοχοποίηση αμάχων.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις