Η ομάδα GOP ή αλλιώς Guardians of Peace (Φρουροί της Ειρήνης) ανέλαβε την ευθύνη για την διαδικτυακή επίθεση στη Sony Pictures Entertainment. Όπως φαίνεται, όλα έγιναν για τα... μάτια του Κιμ Γιονγκ Ουν.
Με ανάρτησή της σε ιστοσελίδα απ’ όπου κανείς μπορεί να «κατεβάσει» ταινίες, η GOP ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο δίκτυο της Sony Pictures Entertainment και ζήτησε να ακυρωθεί η προβολή της ταινίας The Interview, μιας κωμωδίας που δείχνει πως καταστρώνεται σχέδιο για τη δολοφονία του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν.
Στη επιστολή της η GOP ζητά από τη Sony να «σταματήσει άμεσα την προβολή της ταινίας που προβάλει την τρομοκρατία, η οποία μπορεί να κλυδωνίσει την ειρήνη και να προκαλέσει πόλεμο». Η διαδικτυακή επίθεση στη Sony, που ξεκίνησε στις 24 Νοεμβρίου.
Η Πιονγκγιάνγκ έχει καταγγείλει την ταινία και την έχει χαρακτηρίσει ως «απροκάλυπτο χορηγό της τρομοκρατίας, καθώς και πράξη πολέμου», σε επιστολή που έχει αποστείλει στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι-μουν.
Ερευνητές προσκείμενοι στην υπόθεση δήλωσαν στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι η Βόρεια Κορέα αποτελεί τον νούμερο ένα ύποπτο, ωστόσο αξιωματούχος της Πιονγκγιάνγκ διέψευσε ότι η χώρα του εμπλέκεται στην επίθεση.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ