Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Γαλαντόμοι! Πλήρωσαν 2,6 εκατ. δολάρια για τα… “μάτια” του Κιμ Γιονγκ Ουν

Βόρεια Κορέα Κιμ Γιονγκ Ουν

Αυτό θα πει φιλοξενία! Η Νότια Κορέα ξόδεψε 2,64 εκατομμύρια δολάρια για να… καλύψει το κόστος της διαμονής των μελών της αντιπροσωπεία από τη Βόρεια Κορέα στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιονγκτσάνγκ.

Για να φιλοξενήσει την αντιπροσωπεία από τη Βόρεια Κορέα “ξηλώθηκε”… για τα καλά! Η Νότια Κορέα ενέκρινε δαπάνη ύψους 2,86 δισεκ. γουόν (σ.σ. 2,64 εκατομμυρίων δολαρίων) για να καλύψει το κόστος της φιλοξενίας των εκατοντάδων μελών της βορειοκορεάτικης αντιπροσωπείας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ενοποίησης, τα 2,64 εκατ. δολάρια θα καλύψουν το κόστος στέγασης και διατροφής του συνόλου των μελών της αντιπροσωπείας από την Βόρεια Κορέα. Την οποία απαρτίζουν η ομάδα επιδείξεων, η ομάδα πολεμικών τεχνών, οι δημοσιογράφοι, το προσωπικό υποστήριξης. Πρόκειται για μέλη της βορειοκορεάτικης αντιπροσωπείας που είτε έχουν επισκεφτεί είτε παραμένουν ακόμη στη χώρα. Στο σύνολό τους, πρόκειται για 424 άτομα.

Άγνωστο το ποσό για την αδερφή του Κιμ Γιονγκ Ουν

Το τελικό οικονομικό κόστος της φιλοξενίας των Βορειοκορεατών από τη Νότια Κορέα, θα γνωστοποιηθεί αργότερα.

Ωστόσο, το οικονομικό κόστος της φιλοξενίας του υψηλόβαθμου αξιωματούχου Κιμ Γιο Τζονγκ και της Κιμ Γιο Γιονγκ, αδερφής του Κιμ Γιονγκ Ουν, καλύφθηκε ξεχωριστά από τον προϋπολογισμό των δαπανών της κυβέρνησης, χωρίς ωστόσο να γνωστοποιηθούν περισσότερες λεπτομέρειες.

Τα έξοδα των 22 αθλητών της Βόρειας Κορέας που βρίσκονται στη Νότια Κορέα θα καλυφθούν από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.

Το ταξίδι των αθλητών και της αντιπροσωπείας δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την έγκριση των δύο κυβερνήσεων. Ο πόλεμος της περιόδου 1950-1953 έχει διαιρέσει στα δύο την Κορεατική Χερσόνησο, ενώ τερματίστηκε με ανακωχή, χωρίς την υπογραφή συμφωνίας ειρήνευσης.

Οι δαπάνες που έχουν εγκριθεί για την φιλοξενία των Βορειοκορεατών κατά την τρέχουσα περίοδο, είναι πολύ μεγαλύτερες από τις δαπάνες των 1,35 δισεκατομμυρίων γουόν που κόστισε η παροχή της φιλοξενίας 650 Βορειοκορεατών, που επισκέφτηκαν τη Νότια Κορέα το 2002 για τους Ασιατικούς Αγώνες που είχαν πραγματοποιηθεί στην παραλιακή πόλη Μπουσάν.

Εκείνη η φιλοξενία είχε χαμηλότερο οικονομικό κόστος, καθώς η ομάδα επιδείξεων διέμενε στο φέρι μποτ με το οποίο είχε φτάσει στη Νότια Κορέα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις