Κόσμος

Γαλλία: Αυστηρότερα μέτρα στο Μπορντό για ανάσχεση του κορονοϊού

Κόκκινος συναγερμός έχει σημάνει στη Γαλλία μετά την έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού τα τελευταία 24ωρα.

Χαρακτηριστικά χθες καταγράφηκαν 7.183 κρούσματα, ενώ μία ημέρα πριν είχαν ξεπεράσει και τις 10.000!

Έτσι οι περιφέρειες της χώρας, αναγκάζονται να πάρουν εκ νέου περιοριστικά μέτρα. Σήμερα ήταν η σειρά της Νέας Ακουιτανίας να ανακοινώσει την εφαρμογή αυστηρότερων υγειονομικών μέτρων σχετικά με τις δημόσιες εκδηλώσεις και τους οίκους ευγηρίας, με στόχο τον περιορισμό των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού.

Αξιωματούχος της περιφέρειας, που περιλαμβάνει την πόλη Μπορντό, ανέφερε μέτρα όπως τον περιορισμό του αριθμού των επισκεπτών για τους τρόφιμους στους οίκους ευγηρίας σε δύο κάθε εβδομάδα και τη μείωση της συμμετοχής στις δημόσιες εκδηλώσεις σε 1.000 ανθρώπους από 5.000.

Οι αρχές ακύρωσαν, επίσης, τις εκδηλώσεις για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς στην περιοχή τον Σεπτέμβριο, απαγόρευσαν την κατανάλωση αλκοόλ και φαγητού σε όσους δεν κάθονται σε μπαρ και τις δημόσιες συναθροίσεις από 10 ανθρώπους και άνω σε πάρκα και παραλίες στο Μπορντό.

Τα μέτρα αυτά λαμβάνονται «για να επιβραδύνουμε σημαντικά την κυκλοφορία του ιού στη Γαλλία», δήλωσε η Φαμπιέν Μπουσιό κατά τη διάρκεια συνέντευξης Tύπου.

Πηγή: Με πληροφορίες από Reuters/ΑΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σε αχαρτογράφητα νερά ο πλανήτης από τη λήξη της συμφωνίας για τα πυρηνικά – ΗΠΑ και Ρωσία έτοιμες για νέα κούρσα εξοπλισμών μετά τη New START
Για πρώτη φορά μετά από μισό αιώνα και πλέον, ο πλανήτης είναι αντιμέτωπος με έναν κόσμο χωρίς κανέναν δεσμευτικό περιορισμό στα στρατηγικά πυρηνικά οπλοστάσια Ρωσίας και ΗΠΑ
Πυρηνικά
ΗΠΑ και Ιράν στο τραπέζι του διαλόγου την Παρασκευή: «Ο Χαμενεΐ θα πρέπει να ανησυχεί πολύ», λέει ο Τραμπ
Συνεχίζει να ασκεί πίεση ο Τραμπ - Η Τεχεράνη απειλεί να πλήξει σκάφη του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού αν δεχθεί επίθεση - Πυρηνικό πρόγραμμα, βαλλιστικοί πύραυλοι και διαδηλωτές στο επίκεντρο της κρίσιμης συνάντησης
Ντόναλντ Τραμπ