Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Γαλλία – Εκλογές: Νέο “ντου” των Femen στη Μαρίν Λε Πεν [pics, vids]

Γαλλία – Εκλογές: Νέο “ντου” των Femen στη Μαρίν Λε Πεν [pics, vids]

Αυτή τη φορά δεν φόρεσαν μάσκες πολιτικών που έχουν τις ίδιες (ακροδεξιές) απόψεις με τη Μαρίν Λε Πεν. Αυτή τη φορά, ένα πανό για το ενδεχόμενο να έρθει στην εξουσία η ηγέτης του Εθνικού Μετώπου ήταν αρκετό για τις Femen.

Όπως και στον πρώτο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών, έτσι και σήμερα (07.05.2017) λίγο πριν εμφανιστεί η Μαρίν Λε Πεν στο προπύργιό της, το Ενίν Μπομόν, για να ψηφίσει.

Γυμνόστηθες όπως πάντα, τα μέλη της οργάνωσης Femen, έκαναν την εμφάνισή τους και με την παρέμβαση της αστυνομίας απομακρύνθηκαν… σηκωτές από το σημείο. «Ούτε Μαρίν, ούτε Λε Πεν» έγραφε μια στο στήθος της.

Πρόλαβαν πάντως να σηκώσουν ένα πανό που έγραφε: «Η Μαρίν στην εξουσία, η Μαριάν (σ.σ. η προσωποποίηση της Γαλλικής Δημοκρατίας) σε απόγνωση» έγραφε.

Παρά την εμφάνιση των Femen, η Λε Πεν ήταν άκρως χαμογελαστή όταν πήγε να ψηφίσει. Αυτή τη φορά, πάντως, η υποψήφια του Εθνικού Μετώπου απέφυγε τις δηλώσεις.

Η ακροδεξιά υποψήφια ψήφισε σήμερα γύρω στις 11:00 (τοπική ώρα) στο προπύργιό της. Περίμενε με τον Μακρόν να ψηφίσει (στο Παρίσι) και λίγα λεπτά έφτασε κι εκείνη στο εκλογικό τμήμα του σχολείου Ζαν-Ζακ Ρουσό, συνοδευόμενη από τον δήμαρχο της πόλης που είναι μέλος του Εθνικού Μετώπου και εκτελών χρέη προέδρου του κόμματος, Στιβ Μπριουά, και έναν από τους αντιδημάρχους του, τον Μπρινό Μπιλντ.

Ενώ τις προηγούμενες φορές είχε έρθει στο εκλογικό κέντρο με τα πόδια, αυτή τη φορά η Μαρίν Λε Πεν έφθασε με αυτοκίνητο, για λόγους ασφαλείας. Άλλωστε δυο φορές τις τελευταίες μέρες δέχτηκε επίθεση με αυγά και αντικείμενα… Προηγουμένως είχε περάσει από την κατοικία του Μπριουά.

Η Λε Πεν πήρε στα χέρια της τα δύο ψηφοδέλτια που δίνονται στους ψηφοφόρους, εκείνο που φέρει το όνομά της και το άλλο όπου αναγράφεται το όνομα του αντιπάλου της Εμανουέλ Μακρόν. Αφού ψήφισε, χαιρέτισε για λίγο κάποιους κατοίκους της πόλης όπου είχε έρθει πρώτη στον πρώτο γύρο, με 46,5% των ψήφων, προτού αναχωρήσει και πάλι με αυτοκίνητο.

Φωτογραφίες: Reuters, EPA

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε