Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Μπριζίτ Τρονιέ: Ποια είναι η μέλλουσα Πρώτη Κυρία της Γαλλίας – Οι ανατροπές στην “σοκολατένια” ζωή της [pics, vid]

Φωτο από reuters
Φωτο από reuters

“Πίσω από έναν επιτυχημένο άντρα κρύβεται μία σπουδαία γυναίκα” λέει ο σοφός λαός και η Μπριζίτ Τρονιέ φαίνεται πως έρχεται να το επιβεβαιώσει. Η 64χρονη μέλλουσα Πρώτη Κυρία της Γαλλίας είναι ξανθιά, μητέρα 3 παιδιών και έχει 7 εγγόνια. Η ζωή της είναι ανατρεπτική και βουτηγμένη στην… σοκολάτα! 

 

Η Μπριζίτ Τρονιέ γεννήθηκε στις 13 Απριλίου του 1953 στην πόλη Αμιένη της Γαλλίας. Πατέρας της ήταν ο Ζαν Τρονιέ και μητέρα της η Σιμόν Νι Πουζό. Τραγική ειρωνεία; Και η μητέρα της ήταν μεγαλύτερη από τον πατέρα της, κατά ένα χρόνο. Η οικογένεια της είχε παράδοση στην σοκολάτα, μιας και ήταν ιδιοκτήτες βιομηχανίας σοκολάτας, ιδιαίτερα γνωστής για τα μακαρόν της.

Εμανουέλ Μακρόν – Μπριζίτ Τρονιέ: «Στα 17 μου είπε “ό,τι κι αν κάνεις, θα σε παντρευτώ”»

Η Μπριζίτ από μικρή ήταν αυτό που λέμε… αντιδραστικό παιδί. Ξεκίνησε τις σπουδές της στην Σύγχρονη Λογοτεχνία και μόλις στα 21 της χρόνια, τον Ιούνιο του 1974, αποφάσισε να παντρευτεί τον τραπεζίτη André Louis Auzière. Το ζευγάρι απέκτησε τρία παιδιά, τον Sébastien (1975), την Laurence (1977) και την Tiphaine (1984).

Μαζί του έζησε μέχρι το 1993 που γνώρισε τον μαθητή της, τον Εμανουέλ Μακρόν, τον οποίο ερωτεύτηκε σφοδρά, παρά την τεράστια διαφορά ηλικίας τους. Κάτι το οποίο κράτησε κρυφό από τους γονείς της, οι οποίοι ήταν μεγάλοι ηλικιακά. Ο πατέρας της πέθανε ένα χρόνο μετά, το 1994 και η μητέρα της το 1998.

“Η αγάπη ήρθε και τα διέλυσε όλα και με οδήγησε στο διαζύγιο. Ήταν αδύνατο να του αντισταθώ. Οι γονείς μου ήταν ηλικιωμένοι και δεν ήθελα να το ξέρουν. Όσον αφορά την διαφορά ηλικίας, για μένα είναι κάτι συνηθισμένο από τα παιδικά μου χρόνια. Εμένα το μόνο που με ένοιαζε ήταν να προστατεύσω τους δικούς μου ανθρώπους που είχαν αποδεχτεί αυτές τις αλλαγές. Τα υπόλοιπα δεν με αφορούσαν” είχε πει σε μία παλιά της συνέντευξη για την σχέση της με τον Μακρόν.

Διαζύγιο πήρε το 2006 για να παντρευτεί ένα χρόνο μετά, το 2007, τον κατά 25 χρόνια μικρότερο σύντροφο της και πλέον μελλοντικό Προεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν. Από το 1993 διοικούσε ένα θεατρικό εργαστήρι ενώ κατά καιρούς είχε εργαστεί σε διάφορα σχολεία ως καθηγήτρια Γαλλικών και Λατινικών.

Τον Ιούνιο τυ 2015 δήλωσε ότι παρατάει τις δουλειές της και αφοσιώνεται στην πολιτική καριέρα του συζύγου της. Κατά την επίσκεψη του βασιλιά Φίλιππου της Ισπανίας εκείνη στάθηκε το πλευρό του άντρα της την “παρθενική” της φορά στο Μέγαρο των Ηλυσίων. Κατάφερε να τραβήξει όλα τα βλέμματα ενώ την επόμενη μέρα κοσμούσε το εξώφυλλο του Paris Match.

Το 2017 μαζί με την μικρότερη κόρη της Tiphaine συμμετέχουν ενεργά στην καμπάνια του συζύγου της. Εκείνη έχει καταφέρει να θεωρείται διαμάντι για την δημοτικότητα του Μακρόν. Κάτι το οποίο γνωρίζει και ο ίδιος ο οποίος την ξεχώρισε κατά την ομιλία του τονίζοντας πως αν δεν ήταν εκείνη δεν θα γινόταν τίποτα από όλα αυτά…

*ΦΩΤΟ ΑΠΟ REUTERS και πληροφορίες από Wikipedia

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε