Παρασκευή, 24 Μαΐ
23oC Αθήνα

Γαλλία: Επίθεση με μαχαίρι σε κορίτσια 6 και 11 ετών

Γαλλία: Επίθεση με μαχαίρι σε κορίτσια 6 και 11 ετών

Δύο κορίτσια ηλικίας 6 και 11 ετών τραυματίστηκαν ελαφρά από επίθεση με μαχαίρι κοντά στο σχολείο τους στο Σουφελβεγερσαΐμ, στην ανατολική Γαλλία.

Τα παιδιά τα παρέλαβαν για να τα φροντίσουν διασώστες, ενώ ο δράστης συνελήφθη, σύμφωνα με την αστυνομία της Γαλλίας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το 11χρονο κορίτσι τραυματίστηκε με μαχαίρι μπροστά από το σχολείο, το άλλο δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι σε μια πλατεία σε κοντινή απόσταση. Έχοντας υποστεί «επιφανειακά τραύματα», μεταφέρθηκαν επειγόντως στο νοσοκομείο.

Ο δράστης συνελήφθη λίγο μετά τις 14.15 τοπική ώρα στην πλατεία, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή. Δεν είχε πλέον το μαχαίρι και δεν προέβαλε αντίσταση.

Όπως ανέφερε η αστυνομία, ο άνδρας «δεν είναι γνωστός στις αρχές» και τα κίνητρά του «δεν φαίνεται να σχετίζονται με μια ριζοσπαστικοποίηση».

Η διεύθυνση του σχολείου απέκλεισε το κτίριο και τα παιδιά παρέμειναν στις τάξεις τους. Μπροστά από το σχολείο, δεκάδες γονείς περίμεναν υπομονετικά, ενώ πυροσβεστικά οχήματα και αστυνομικές δυνάμεις είχαν αναπτυχθεί.

«Πραγματικά φοβήθηκα. Μας καθησύχασαν, τα παιδιά είναι ασφαλή εντός του σχολείου, όμως δεν γνωρίζουμε πότε θα μπορέσουμε να τα πάρουμε», είπε η Σάρα, μητέρα ενός μαθητή.

«Έχω ένα 8χρονο παιδί. Μια φίλη μου τηλεφώνησε, είδε την αναστάτωση μπροστά από το σχολείο, την αστυνομία. Ρώτησε τους αστυνομικούς, σκέφτηκε να μου τηλεφωνήσει για να μπορέσω να πάρω τον γιο μου».

Φυλλάδια ψυχολογικής στήριξης

Γύρω στις 16.00 τοπική ώρα, οι γονείς μπόρεσαν να συναντήσουν τα παιδιά τους στην αυλή του σχολείου, τη μία τάξη μετά την άλλη, προτού αναχωρήσουν από το σημείο. Οι αρχές διένειμαν φυλλάδια ψυχολογικής υποστήριξης και ένας αστυνομικός έθετε ερωτήσεις σε κάθε παιδί προτού φύγει από το κτίριο.

«Δεν είμαστε συνηθισμένοι σε τόση αναστάτωση στο Σουφελβεγερσαΐμ, είναι ένα μικρό, ήσυχο χωριό» είπε η Μπαρμπαρά, ηλικίας 37 ετών, μητέρα δύο παιδιών 7 και 9 ετών που πηγαίνουν στο εν λόγω σχολείο.

«Θα δούμε πως θα πάνε τα παιδιά μας, θα ακούσουμε όσα θα μας εξιστορήσουν απόψε: φαίνεται ότι είναι καλά, όμως πιστεύω ότι θα είναι επίσης λίγο αναστατωμένα. Θα μιλήσουν στο σπίτι», συμπλήρωσε η ίδια.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις