Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Γαλλία: Πήρε άδεια παραμονής ο ήρωας μετανάστης – Το «ευχαριστώ» της οικογένειας του αγοριού [vid]

Γαλλία: Πήρε άδεια παραμονής ο ήρωας μετανάστης – Το «ευχαριστώ» της οικογένειας του αγοριού [vid]

Ο Μαμουντού Γκασαμά, ο νεαρός «παράνομος» μετανάστης από το Μαλί, που έγινε διάσημος καθώς έσωσε, με άκρως δραματικό τρόπο, τη ζωή ενός παιδιού στο Παρίσι, έλαβε σήμερα το πιστοποιητικό νόμιμης διαμονής στη Γαλλία, το πρώτο βήμα πριν από τη χορήγηση της γαλλικής υπηκοότητας, την οποία του υποσχέθηκε ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Φορώντας μαύρο καπέλο, μαύρο φούτερ και γκρι φόρμα, ο 22χρονος άνδρας υπέγραψε σήμερα επίσης μια σύμβαση διάρκειας 10 μηνών για να εργαστεί στην πολιτική υπηρεσία του πυροσβεστικού σώματος του Παρισιού, έγινε γνωστό από τον Πιερ-Αντρέ Ντουράν, τον περιφερειάρχη του Σεν Σαιν Ντενί, βόρεια της γαλλικής πρωτεύουσας.

Όπως περιέγραψε μια δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου, αφού παρέλαβε το πιστοποιητικό από τη νομαρχία του Μπομπινί, όπου είχε κατατεθεί το αίτημα χορήγησης άδειας παραμονής, ο Μαμουντού Γκασαμά έφυγε χωρίς να κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους που είχαν συγκεντρωθεί εκεί κι επιβιβάστηκε σε ένα πυροσβεστικό όχημα.

«Ήταν συγκινημένος, είναι απόλυτα φυσιολογικό» σχολίασε ο νομάρχης, εγκωμιάζοντας για μια ακόμη φορά την ενέργεια του νεαρού μετανάστη.

Εντός ενός μήνα ο 22χρονος “Σπάιντερμαν” αναμένεται να πάρει την κάρτα διαμονής διάρκειας 10 ετών προτού του χορηγηθεί η γαλλική υπηκοότητα, σε διάστημα 3 μηνών.

Η διάσωση

Ο νεαρός άνδρας από το Μαλί έφθασε στη Γαλλία τον Σεπτέμβριο, έπειτα από ένα επικίνδυνο ταξίδι. Το Σάββατο δεν δίστασε να σκαρφαλώσει από τα μπαλκόνια στην πρόσοψη ενός κτιρίου στο Παρίσι για να σώσει ένα παιδάκι 4 ετών που κρεμόταν στο κενό από τον 4ο όροφο. Η θεαματική διάσωση έγινε σύντομα ανάρπαστη μεταξύ των χρηστών των κοινωνικών δικτύων που την παρακολούθησαν κατά εκατομμύρια.

«Σκέφτηκα να τον σώσω και ευχαριστώ τον Θεό, τον έσωσα» δήλωσε χθες ο ίδιος.

Το παιδί βρισκόταν μόνο του στο μπαλκόνι απουσία του πατέρα του, ο οποίος θα δικαστεί τον Σεπτέμβριο για παραμέληση γονικών υποχρεώσεων.

Ευγνωμοσύνη από την οικογένεια

Όπως γράφει το BBC, η οικογένεια του μικρού αγοριού εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της στον Μαμουντού Γκασαμά, που του έσωσε τη ζωή.

«Είναι πραγματικά ένας ήρωας» δήλωσε η γιαγιά του αγοριού.

Σε δηλώσεις που έκανε χθες στο Antenne Réunion, η μητέρα του παιδιού, η οποία βρισκόταν στη νήσο Ρεϊνιόν στον Ινδικό Ωκεανό όταν εκτυλίχθηκαν τα δραματικά γεγονότα, επισήμανε ότι «η κατάσταση θα μπορούσε να εξελιχθεί πολύ χειρότερα, επομένως νιώθω ανακούφιση».

«Δεν δικαιολογώ τη συμπεριφορά του συζύγου μου. Αυτό θα μπορούσε να συμβεί και σε άλλους (…). Ο γιος μου στάθηκε τυχερός» συνέχισε, προσθέτοντας ότι σκοπεύει να ευχαριστήσει τον Γκασαμά.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις