Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Γαλλία – Προεδρικές εκλογές: «Ψηφίστε Μακρόν ή λευκό» δηλώνει ο Μελανσόν

Γαλλία – Προεδρικές εκλογές: «Ψηφίστε Μακρόν ή λευκό» δηλώνει ο Μελανσόν
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Να ψηφίσουν τον Εμανουέλ Μακρόν, λευκό ή αποχή, καλεί τους ψηφοφόρους του ο Ζαν-Λικ Μελανσόν, ο οποίος ήρθε τρίτος στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας και δεν πέρασε στον δεύτερο γύρο.

Μάλιστα, σε ηλεκτρονική ψηφοφορία που προσφέρει το αριστερό κόμμα του Μελανσόν, «Η Ανυπότακτη Γαλλία» («La France insoumise»), που προσφέρεται μέσω της κομματικής πλατφόρμας Popular Action, οι ψηφοφόροι καλούνται να επιλέξουν αν επιθυμούν ψήφο στον Εμανουέλ Μακρόν, λευκή ψήφο ή αποχή, ενώ δεν προσφέρεται η επιλογή «Μαρίν Λεπέν», για τον δεύτερο γύρο των εκλογών της Γαλλίας.

Ωστόσο, ο Μελανσόν, σε σχετική επιστολή του, διευκρινίζει ότι το αποτέλεσμα αυτής της διαβούλευσης «δεν πρέπει να ερμηνευτεί ως οδηγία που δίνεται σε οποιονδήποτε».

Υπενθυμίζεται ότι ο Αριστερός ηγέτης, μετά τα πρώτα αποτελέσματα των εκλογών, είχε δηλώσει στους ψηφοφόρους του να «μην ψηφίσουν τη Λε Πεν». «Ξέρουμε ποιον δεν θα ψηφίσουμε ποτέ… δεν πρέπει να στηρίξετε την Λε Πεν… δεν πρέπει να υπάρξει ούτε μία ψήφος υπέρ της Λε Πεν στον δεύτερο γύρο», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις