Κόσμος

Γαλλία: Στέλνει οξυγόνο και εξοπλισμό στην Ινδία

Η Ινδία βουλιάζει στον κορονοϊό και η Γαλλία “θα προσφέρει μέσα στις επόμενες ημέρες σημαντική βοήθεια σε οξυγόνο”, ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία.

Το Παρίσι “θα αρχίσει να στέλνει αναπνευστήρες στην Ινδία από την ερχόμενη εβδομάδα, αεροπορικώς”, εξήγησε η προεδρία, χωρίς να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις για το μέγεθος της παρεχόμενης βοήθειας.

Η Γαλλία προστίθεται σε άλλες χώρες, όπως η Γερμανία, η Βρετανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες προσφέρουν τη βοήθειά τους μετά τη δραματική εξάπλωση της πανδημίας στην Ινδία, όπου κυριαρχεί μια νέα παραλλαγή. Σήμερα η χώρα σημείωσε παγκόσμιο ρεκόρ με σχεδόν 350.000 μολύνσεις σε μία μέρα.

Νωρίτερα σήμερα, η Ευρωπαϊκή Ένωση ενεργοποίησε τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας για να σταλεί “βοήθεια” στην Ινδία. Η ΕΕ ανέφερε ότι θέλει να στείλει οξυγόνο και φάρμακα, μετά το αίτημα που έλαβε από το Νέο Δελχί.

Σε αυτήν τη χώρα, 2.767 άνθρωποι πέθαναν από την Covid-19 σε 24 ώρες, ένα θλιβερό εθνικό ρεκόρ. Στα νοσοκομεία, αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν διαδρόμους γεμάτους με κρεβάτια, με φορεία και οικογένειες που ζητούν μάταια οξυγόνο ή μια θέση για τους οικείους τους που αργοπεθαίνουν.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
H Μπρίτνεϊ Σπίαρς μπήκε σε κέντρο απεξάρτησης – Στο πλευρό της οι δύο γιοι της Σον Πρέστον και Τζέιντεν Τζέιμς
Η 44χρονη τραγουδίστρια εισήχθη οικειοθελώς σε κέντρο απεξάρτησης, σε μια κίνηση που ερμηνεύεται ως προσπάθεια επανεκκίνησης και αντιμετώπισης των χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει με τις καταχρήσεις
Μπρίτνεϊ Σπίαρς
Πέτερ Μαγιάρ: Ο πρώην σύμμαχος του Όρμπαν που τον εκθρόνισε από την πρωθυπουργία της Ουγγαρίας
Η πολιτική του πορεία άλλαξε το 2024, όταν αποχώρησε δημοσίως από το κυβερνών στρατόπεδο, καταγγέλλοντας φαινόμενα διαφθοράς, έλλειψη διαφάνειας και συγκέντρωση εξουσίας
Πέτερ Μαγιάρ
Τα Στενά του Ορμούζ «έκαψαν» τις διαπραγματεύσεις: «Θα τα κλείσουμε» λέει ο Τραμπ, τι απαντά το Ιράν
Η Τεχεράνη χαρακτήρισε ανέφικτες τις απαιτήσεις των ΗΠΑ ενώ από την πλευρά της η Ουάσινγκτον δεν φαίνεται διατεθειμένη να αφήσει τον έλεγχο του Ορμούζ στους Φρουρούς της Επανάστασης
U.S. President Donald Trump gestures as he speaks during a press conference in the James S. Brady Press Briefing Room at the White House in Washington, D.C., U.S., April 6, 2026. REUTERS