Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Γαλλία: Συνελήφθη vegan που… δήλωσε απάθεια για τον κρεοπώλη που δολοφονήθηκε στο Τρεμπ

Γαλλία: Συνελήφθη vegan που… δήλωσε απάθεια για τον κρεοπώλη που δολοφονήθηκε στο Τρεμπ

Συνελήφθη ο Γάλλος vegan που ανήρτησε μήνυμα στον λογαριασμό του στο Facebook, στο οποίο αναφέρει ότι δεν τρέφει «καμία συμπόνια» για τον κρεοπώλη που σκοτώθηκε στη τζιχαντιστική επίθεση που σημειώθηκε την Παρασκευή σε σουπερμάρκετ της πόλης Τρεμπ.

Ο άνδρας αναμένεται να παρουσιαστεί σήμερα ενώπιον δικαστή με την κατηγορία της εξύμνησης της τρομοκρατίας. Την Τρίτη ο πρώην βουλευτής της ριζοσπαστικής αριστεράς Στεφάν Πουσιέ καταδικάστηκε σε ένα χρόνο φυλάκιση με αναστολή επειδή εξέφρασε στο Twitter την ικανοποίησή του για τον θάνατο του χωροφύλακα Αρνό Μπελτράμ στην ίδια επίθεση.

Εκτός από τον Αρνό Μπελτράμ, τον αξιωματικό της γαλλικής χωροφυλακής που έχασε τη ζωή του παίρνοντας τη θέση ενός ομήρου στην επίθεση του τζιχαντιστή Ραντουάν Λακντίμ στο σουπερμάρκετ Super U, τρεις ακόμη άνθρωποι έχασαν την ζωή τους, ανάμεσά τους ο υπεύθυνος του κρεοπωλείου, Κριστιάν Μεντβ.

Η ομοσπονδία κρεοπωλών της Γαλλίας ανακοίνωσε ότι προσέφυγε στη δικαιοσύνη εναντίον του vegan εξαιτίας της ανάρτησής του, η οποία πλέον έχει διαγραφεί από το Facebook.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις