Κόσμος

Γαλλία: Το “Libra” του Facebook πρέπει να σέβεται τους κανονισμούς για το ξέπλυμα χρήματος

Το κρυπτονόμισμα 'Libra' που σχεδιάζει να κυκλοφορήσει η Facebook πρέπει να σέβεται όλους τους κανονισμούς ενάντια στο ξέπλυμα χρήματος και πρέπει να εξασφαλίσει τραπεζικές άδειες εάν προσφέρει τραπεζικές υπηρεσίες, δήλωσε ο Γάλλος κεντρικός τραπεζίτης σε συνέντευξή του σε περιοδικό.

Η Facebook ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα τα σχέδιά της να κυκλοφορήσει ένα νέο παγκόσμιο κρυπτονόμισμα, το Libra, στο πλαίσιο των προσπαθειών της να επεκταθεί στις ψηφιακές πληρωμές.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας Φρανσουά Βιλερουά ντε Γκαλό δήλωσε ότι ενώ υπάρχει περιθώριο για να βελτιωθούν οι διασυνοριακές μεταφορές χρημάτων, το Libra θα πρέπει να ακολουθεί τους κανόνες ενάντια στο ξέπλυμα χρήματος.

«Οι κίνδυνοι αυξάνονται από την ανωνυμία που θα έχουν οι χρήστες του Libra», δήλωσε ο Βιλερουά σε συνέντευξή του στο γαλλικό, εβδομαδιαίο περιοδικό L’Obs, προσθέτοντας ότι το Libra θα πρέπει να διασφαλίσει ότι οι συναλλαγές και τα στοιχεία των χρηστών είναι απολύτως ασφαλή.

«Εάν ο στόχος είναι η επέκταση του σχεδίου πέρα από τις πληρωμές στην παροχή τραπεζικών υπηρεσιών, όπως οι καταθέσεις, τότε θα πρέπει να τελεί υπό ένα ρυθμιστικό πλαίσιο, όπως μια τράπεζα, με τραπεζική άδεια σε όλες τις χώρες όπου λειτουργεί. Διαφορετικά θα είναι παράνομο», δήλωσε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ένταλμα σύλληψης σε βάρος Ισραηλινού πρώην συμβούλου του Νετανιάχου – Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει
Μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο Άινχορν έχει λάβει οδηγία να μην επικοινωνεί με το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού, ενώ σήμερα ζει στη Σερβία, όπου πρόσφατα ανακρίθηκε από Ισραηλινούς αστυνομικούς
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου
Ο Ντόναλντ Τραμπ σε πανικό: Οι ΗΠΑ «θα πληρώσουν εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια» αν κριθούν παράνομοι οι δασμοί
«Την πατήσαμε» εάν υλοποιηθεί ένα τέτοιο σενάριο, υποστήριξε ο Τραμπ, υπογραμμίζοντας ότι οι ΗΠΑ «δεν θα ήταν σε θέση» να καταβάλουν τα απαιτούμενα ποσά
Ντόναλντ Τραμπ