Δευτέρα, 6 Μαΐ
19oC Αθήνα

Γαλλία – Τρόμος σε όλη την Ευρώπη από το μακελειό στη Νίκαια! ΦΩΤΟ μέσα από το διαμέρισμα του Μπουλέλ –Πανηγύρια τζιχαντιστών που “πνίγουν” τον Ολάντ

Γαλλία – Τρόμος σε όλη την Ευρώπη από το μακελειό στη Νίκαια! ΦΩΤΟ μέσα από το διαμέρισμα του Μπουλέλ  –Πανηγύρια τζιχαντιστών που “πνίγουν” τον Ολάντ

– Ο 31χρονος Mohamed Lahouaiej Bouhlel, κάτοικος Νίκαιας, χωρισμένος και πατέρας τριών παιδιών ο δράστης
– Ξαδέρφη της πρώην συζύγου του υποστηρίζει πως ο Μπουλέλ έτρωγε χοιρινό έπινε αλκοόλ και έπαιρνε ναρκωτικά, ενώ δεν είχε πάει ποτέ σε τζαμί
– Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες πριν πέσει νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών φώναξε «Αλλάχου Ακμπάρ» – Είχε “αδρανή” χειροβομβίδα και ψεύτικα όπλα μαζί του
– 84 νεκροί ανάμεσά τους 10 παιδιά και εκατοντάδες τραυματίες ο μέχρι στιγμής απολογισμός
– Το φορτηγό έπεσε πάνω στο συγκεντρωμένο πλήθος προκαλώντας χάος και πανικό – Έκανε ζιγκ ζαγκ για να προκαλέσει περισσότερα θύματα
– Συγκλονίζουν τα video από τη στιγμή της επίθεσης και οι φωτογραφίες με νεκρούς ή τραυματίες να κείτονται στον κεντρικό παραλιακό δρόμο της πόλης
– Τριήμερο πένθος στην Ελλάδα σε ένδειξη συμπαράστασης στον λαό της Γαλλίας

Μοχάμεντ Λαουαϊέζ Μπουλέλ. Αυτό είναι το όνομα που από εδώ και στο εξής θα… στοιχειώνει για πάντα τη Γαλλία. Ένας 31χρονος μακελάρης αιματοκύλησε τη Νίκαια, σκοτώνοντας 84 ανθρώπους, ανάμεσά τους 10 παιδιά και έφηβοι, και τραυματίζοντας 202, εκ των οποίων οι 52 δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή. 

Η ελληνική σημαία θα κυματίζει από αύριο μεσίστια επί τριήμερο σε όλα τα δημόσια κτίρια της χώρας, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτη Κουρουμπλή. Με την ενέργεια αυτή, η χώρα μας εκφράζει το πένθος και τη συμπαράσταση της προς τον γαλλικό λαό.

Χιλιάδες κόσμου είχε συγκεντρωθεί το βράδυ της Πέμπτης, 14 Ιουλίου, στην λεωφόρο Promenade des Anglais, στον κεντρικό και πιο γνωστό δρόμο της Νίκαιας για να παρακολουθήσει τους εορτασμούς της εθνικής επετείου όταν φορτηγό επιτέθηκε στο πλήθος και παρέσυρε δεκάδες κόσμου. Η αστυνομία σκότωσε τον οδηγό του φορτηγού, μέσα στο οποίο βρέθηκαν όπλα και εκρηκτικά.

 

 

Ο εισαγγελέας του Παρισιού, Φρανσουά Μολέν, γνωστοποίησε ότι ο δράστης πυροβόλησε αρκετές φορές εναντίον τριών αστυνομικών, ενώ οδηγούσε το φορτηγό του εναντίον του πλήθους.

Ο Μολέν επιβεβαίωσε ότι ο Μπουλέλ ήταν υπήκοος Τυνησίας, διαζευγμένος και είχε τρια παιδιά, 5 ετών, 3 ετών και 18 μηνών. Η πρώην του σύζυγος βρίσκεται υπό κράτηση.

Ήταν «απόλυτα άγνωστος στις υπηρεσίες πληροφοριών» της Γαλλίας, υπογράμμισε ο εισαγγελέας της γαλλικής πρωτεύουσας. Μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν ο δράστης ενήργησε μόνος ή είχε συνεργούς.

Αστυνομικοί εισέβαλαν στο διαμέρισμα που είχε νοικιάσει κοντά στο σπίτι της πρώην γυναίκας του αναζητώντας στοιχεία.

Σύμφωνα με όσα είπε η ξαδέρφη της πρώην συζύγου του στη Daily Mail, ο Μπουλέλ δεν ήταν ένας… συνηθισμένος μουσουλμάνος, καθώς έτρωγε χοιρινό, έπινε αλκοόλ, έπαιρνε ναρκωτικά, δεν πήγε ποτέ σε τζαμί και χτυπούσε τη γυναίκα του.

Οι γείτονες του 31χρονου Τυνήσιου, τον περιγράφουν ως έναν όμορφο, αλλά τρομακτικό άνδρα.
Ενώ είχε εμπλακεί στο παρελθόν σε αρκετά περιστατικά τσακωμών, απασχολώντας τις αρχές, ο Μπουλέλ, κάτοικος της Νίκαιας, γεννηθείς στην Τυνησία, δεν βρισκόταν στην λίστα παρακολούθησης των γαλλικών υπηρεσιών πληροφοριών ως ύποπτος.

 

Καταδικάστηκε για πρώτη φορά φέτος τον Μάρτιο, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Δικαιοσύνης Ζαν-Ζακ Ουρβοά.
«Υπήρξε ένας διαπληκτισμός μεταξύ του ίδιου και ενός άλλου οδηγού και εκσφενδόνισε μια ξύλινη παλέτα ενάντια στον άνδρα», δήλωσε ο Ουρβοά στους δημοσιογράφους.
Καθώς ήταν η πρώτη του καταδίκη, η ποινή που επιβλήθηκε στον Μπουλέλ ήταν με αναστολή και έπρεπε να επικοινωνεί με την αστυνομία μία φορά την εβδομάδα, ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης της Γαλλίας.

 

Πανηγυρίζουν οι τζιχαντιστές και… πνίγουν τον Ολάντ!

 

Σύμφωνα με τον Γάλλο εισαγγελέα, καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη της τρομοκρατικής επίθεσης. Ωστόσο, ομάδες που υποστηρίζουν το Ισλαμικό Κράτος ανήρτησαν στην εφαρμογή app Telegram με hashtag #Nice_Attack (Νίκαια – Επίθεση) φωτογραφίες που απεικονίζουν την τρομοκρατική επίθεση και… πανηγυρίζουν.
Σε κάποιες από αυτές εικονίζεται το Παρίσι και ο Πύργος του Άιφελ στο βάθος να φλέγονται ενώ ένας τρομοκράτης με κουκούλα απομακρύνεται. Η λεζάντα αναφέρει: “France sous le feu” (Η Γαλλία στις φλόγες), στα γαλλικά και στα αραβικά.


Σοκαριστική είναι και μια άλλη φωτογραφία με μια ομάδα πέντε μαχητών του Ισλαμικού Κράτους που πανηγυρίζουν γιατί κρατούν αιχμάλωτο τον πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, ενώ ένας από αυτούς προσπαθεί να τον πνίξει.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

ΟΛΑ ΟΣΑ ΜΕΤΕΔΩΣΕ ΤΟ NEWSIT.GR ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Daily Mail

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΚΑΡΟΛΙΝΑ ΜΙΣΕΛ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε