Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Συγκλονίζουν οι Έλληνες στη Νίκαια – “Υπήρχαν πτώματα χωρίς χέρια και πόδια – Τα σκεπάζαμε με τραπεζομάντιλα”

Συγκλονίζουν οι Έλληνες στη Νίκαια – “Υπήρχαν πτώματα χωρίς χέρια και πόδια – Τα σκεπάζαμε με τραπεζομάντιλα”

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες των Ελλήνων που μένουν στη Νίκαια και μάλιστα στον δρόμο όπου το φορτηγό έσπειρε τον θάνατο και τη φρίκη όχι μόνο στη Γαλλία, αλλά και σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Μία ιδιοκτήτρια εστιατορίου πάνω στο δρόμο όπου έκανε τη διαδρομή θανάτου ο 31χρονος άντρας, μιλώντας στον Alpha δήλωσε πως ξαφνικά ο κόσμος άρχισε να τρέχει και να μπαίνει μέσα στο μαγαζί της, φωνάζοντας “κλείστε κλείστε τις πόρτες, έχουμε επίθεση. Βόμβα βόμβα”, κάτι που δείχνει πως επικρατούσε πανικός και ο κόσμος δεν είχε καταλάβει τι ακριβώς είχε συμβεί εκείνη τη στιγμή.

“Φοβηθήκαμε για αυτό σβήσαμε κατευθείαν τα φώτα. Κλειδώσαμε τις πόρτες και πήγαμε όλοι στο υπόγειο όλο το προσωπικό, όλοι όλοι. Ακριβώς δύο λεπτά πριν είχε φύγει ο άντρας μου από το μαγαζί και πήγαινε στο σπίτι γιατί μένουμε στην Promenade des Anglais. Ο ίδιος είδε το φορτηγό που έτρεχε και δεν κατάλαβε και λέει ένας μεθυσμένος φαίνεται, δεν κατάλαβε τίποτα”, είναι η μαρτυρία της ιδιοκτήτριας ελληνικού εστιατορίου στη Νίκαια.

Και συνεχίζει η γυναίκα μεταφέροντας εικόνες αποκάλυψης: “Από το μπαλκόνι όλη τη νύχτα βλέπαμε τα πτώματα που ήταν καλυμμένα με τα σεντόνια που τελικά δεν ήταν σεντόνια και μάθαμε ότι ήταν τραπεζομάντιλα από τα εστιατόρια. Πανικόβλητοι τα τραβήξαμε για να σκεπάσουν τα πτώματα γιατί είχε πτώματα χωρίς χέρια, χωρίς πόδια”.

Ένα ζευγάρι Ελλήνων που είχε μεταβεί στη Νίκαια για τον μήνα του μέλιτος μεταφέρει και πάλι εικόνες κόλασης. Ο κ. Βαγγέλης Αντωνάκος δήλωσε πως οι δύο λέξεις που χαρακτηρίζουν τα όσα έγιναν στη Νίκαια είναι τρόμος και πανικός. Μαζί με τη σύζυγό του ήταν στην παραλία για τον εορτασμό και να δουν τα βεγγαλικά, όπως άλλωστε χιλιάδες Γάλλοι, είδαν ξαφνικά κόσμο να έρχεται τρέχοντας και ουρλιάζοντας, να σπρώχνουν, να ρίχνουν τραπέζια κάτω, να ποδοπατάει ο ένας τον άλλον.

Η Αμαλία Κολοβού μιλώντας επίσης στον Alpha δήλωσε πως φοβήθηκε πως το πλήθος του κόσμου θα την ποδοπατήσει.

Από το μπαλκόνι του σπιτιού του παρακολουθούσε το σκηνικό αποκάλυψης και ο πάτερ Μιχαήλ Σαμηνιωτάκης, ιερέας του Αγίου Σπυρίδωνα στη Νίκαια της Γαλλίας. “Ακούγαμε τις κραυγές. Πανικός. Δεν περιγράφεται. Μια κατάσταση ανεξέλεγκτη. Υπάρχουν και οδηγίες να μην κυκλοφορεί ο κόσμος προς το παρόν. Οι άνθρωποι είναι τρομοκρατημένοι, δεν περίμεναν ποτέ στη Νίκαια δεν υπήρχαν ενδείξεις ότι κάτι θα συνέβαινε”.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε