Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Γάλλοι αστυνομικοί ανάγκασαν μουσουλμάνα σε παραλία να βγάλει το μπουρκίνι [pics]

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Vantagenews.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Vantagenews.com

Ένοπλοι αστυνομικοί ανάγκασαν μουσουλμάνα στη Νίκαια να βγάλει το μπουρκίνι της στην παραλία μετά την απαγόρευση που έχει οριστεί σε 15 γαλλικές πόλεις.

Οι αρχές εφαρμόζουν έμπρακτα τις απαγορεύσεις επικαλούμενες την ανησυχία των πολιτών για θρησκευτικές ενδυμασίες λόγω των πρόσφατων τρομοκρατικών επιθέσεων στη χώρα.

Στις φωτογραφίες, που κάνουν τον γύρο του κόσμου, φαίνονται τουλάχιστον 4 ένοπλοι αστυνομικοί να προσεγγίζουν μια γυναίκα σε παραλία στην πόλη Promenade des Anglais όπου σημειώθηκε η πολύνεκρη επίθεση με φορτηγό στις 14 Ιουλίου.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Vantagenews.com

Λίγο μετά την άφιξή τους, η γυναίκα φαίνεται να αφαιρεί το μπλε μακρυμάνικο μπουρκίνι. Ένας από τους αστυνομικούς φαίνεται να κρατά σημειώσεις ή και να εκδίδει πρόστιμο. Οι φωτογραφίες έρχονται λίγες ημέρες μετά την επιβολή προστίμου σε μητέρα που φορούσε κολάν, χιτώνα και μαντήλα στην παραλία.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Vantagenews.com

Στο πρόστιμο έγραφαν πως φορούσε ρούχα που δεν δείχνουν σεβασμό στα χρηστά ήθη. “Καθόμουν σε μια παραλία με την οικογένειά μου”, δήλωσε η 34χρονη Siam. “Φορούσα μια κλασική μαντήλα. Δεν είχα πρόθεση να κολυμπήσω”, υπογράμμισε. Η Mathilde Cousin, μάρτυρας του περιστατικού, επιβεβαίωσε το συμβάν. “Το πιο λυπηρό είναι ότι κάποιοι φώναζαν να πάει σπίτι της και χειροκροτούσαν τις αρχές. Η κόρη της έκλαιγε”.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Vantagenews.com

Η Νίκαια έγινε την περασμένη εβδομάδα μια από τις γαλλικές πόλεις που απαγορεύουν το μπουρκίνι λίγο καιρό μετά την πολύνεκρη επίθεση με φορτηγό στις 14 Ιουλίου και τη δολοφονία ενός καθολικού ιερέα κοντά στη βόρεια πόλη Rouen.

Πηγή: Guardian

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε