Κόσμος

Γάζα: Πέντε χώρες θα στείλουν στρατό στη Διεθνή Δύναμη Ασφαλείας

Οι χώρες είναι η Ινδονησία, το Μαρόκο, το Καζακστάν, το Κόσοβο και η Αλβανία

Πέντε χώρες έχουν δεσμευτεί να στείλουν στρατό στη διεθνή δύναμη ασφαλείας για τη Γάζα, δήλωσε ο Αμερικανός υποστράτηγος Τζάσπερ Τζέφερς.

Ο υποστράτηγος των ΗΠΑ έχει οριστεί διοικητής της Διεθνούς Δύναμης Σταθεροποίησης για τη Γάζα, κατά τη συνεδρίαση του νεοσύστατου «Συμβουλίου Ειρήνης» και αναφέρθηκε στις χώρες που θα στείλουν στρατό.

«Οι πρώτες πέντε χώρες που έχουν δεσμευτεί να στείλουν στρατεύματα στη Διεθνή Δύναμη Σταθεροποίησης (ISF) είναι η Ινδονησία, το Μαρόκο, το Καζακστάν, το Κόσοβο και η Αλβανία. Δύο χώρες έχουν δεσμευτεί να εκπαιδεύσουν την αστυνομία – η Αίγυπτος και η Ιορδανία», δήλωσε ο Τζέφερς.

Ο ίδιος είπε επίσης ότι η αποστολή της ISF θα ξεκινήσει με την ανάπτυξη μελών της στη Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, όπου θα εκπαιδεύσουν την τοπική αστυνομία και θα επεκταθούν σταδιακά ανά τομέα.

Το μακροπρόθεσμο σχέδιο είναι η ανάπτυξη 20.000 μελών της ISF και η εκπαίδευση 12.000 αστυνομικών, συμπλήρωσε ο Αμερικανός υποστράτηγος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Έλον Μασκ: Αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες από τη γαλλική Δικαιοσύνη για Χ και Grok
H κλήση δεν έχει στην παρούσα φάση υποχρεωτικό χαρακτήρα, ωστόσο η γαλλική Δικαιoσύνη θα μπορούσε στη συνέχεια να κλιμακώσει τις πιέσεις της φθάνοντας ως και την έκδοση διεθνούς εντάλματος σύλληψης
Ο Έλον Μασκ
Η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βαγδάτη καλεί τους Αμερικανούς να μην ταξιδεύουν στο Ιράκ: «Αναχωρήστε αμέσως αν είστε εκεί»
«Μην επιχειρήσετε να προσεγγίσετε την Πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βαγδάτη ή το Γενικό Προξενείο στο Ερμπίλ λόγω σοβαρών κινδύνων ασφαλείας», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση
U.S. Embassy is seen across the Tigris River in Baghdad, Tuesday, March 17, 2026. (AP Photo/Hadi Mizban)
Μετρό: Νωρίτερα θα κλείνουν οι σταθμοί από αύριο, στο τμήμα «Αττική-Πανεπιστήμιο» - Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Αναλυτικά οι ώρες που θα αναχωρούν οι τελευταίοι συρμοί, πριν το κλείσιμο των σταθμών - Ο ΟΑΣΑ δρομολογεί για τις ημέρες των εργασιών την προσωρινή λεωφορειακή Γραμμή Χ18 «ΣΤ. ΜΕΤΡΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ - ΣΤ. ΜΕΤΡΟ ΑΓΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ»
ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΕΤΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ.  Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2025  (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ