Σάββατο, 27 Απρ.
23oC Αθήνα

Γάζα: Τα δάκρυα ανταποκριτή του BBC που έκανε ρεπορτάζ σε νοσοκομείο – Είδε φίλους του εκεί

Γάζα: Τα δάκρυα ανταποκριτή του BBC που έκανε ρεπορτάζ σε νοσοκομείο – Είδε φίλους του εκεί
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Λύγισε ανταποκριτής του BBC, που έκανε ρεπορτάζ σε νοσοκομείο στη Γάζα για τους τραυματίες που νοσηλεύονται εκεί μετά το ξέσπασμα του πολέμου ανάμεσα στη Χαμάς και το Ισραήλ.

Ο ανταποκριτής του BBC μαζί με τον καμεραμάν του βρετανικού δικτύου έκαναν ρεπορτάζ στους διαδρόμους νοσοκομείου στη Γάζα, όπου νοσηλεύονται τραυματίες από τον πόλεμο ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς.

Οι εικόνες στο νοσοκομείο της Γάζας ήταν γροθιά στο στομάχι. Μικρά παιδιά έκλαιγαν περιμένοντας βοήθεια, τραυματίες ήταν στο πάτωμα, πιο πέρα σοροί μέσα σε λευκούς σάκους και οι συγγενείς τους να θρηνούν τους νεκρούς τους.

Ο ανταποκριτής του BBC περιέγραφε την κατάσταση που επικρατούσε εκεί με τον πιο σοκαριστικό, αλλά αληθινό τρόπο.

«Οι τραυματίες φωνάζουν για βοήθεια, ποτέ δεν θα μπορέσεις να ξεχάσεις αυτούς τους ήχους», έλεγε ο ανταποκριτής του BBC.

 

«Η πιο δύσκολη μέρα της καριέρας μου»

Ο καμεραμάν ανακάλυψε κάποια στιγμή μέσα στους τραυματίες έναν φίλο του. Ο ανταποκριτής του BBC έκανε αναφορά σε αυτό το γεγονός, που έκρυβε και τη χαρά και την λύπη.

«Ανάμεσα στους αγνοούμενους και τους νεκρούς, ο κάμεραμαν βρήκε τον φίλο του τον Μάλικ που κατάφερε να επιβιώσει. Η οικογένειά του όμως δεν τα κατάφερε» λέει στο ρεπορτάζ.

Λίγο μετά ο ανταποκριτής του BBC άφησε τα δυνατά συναισθήματα να τον κυριεύσουν και λύγισε.

«Αυτό είναι το τοπικό μου νοσοκομείο. Μέσα είναι οι φίλοι μου, οι γείτονές μου. Αυτή είναι η κοινότητά του. Σήμερα είναι η πιο δύσκολη μέρα της καριέρας μου», λέει ο ανταποκριτής του BBC φανερά συγκινημένος.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις