Κόσμος

Γερμανία: 180 οι νεκροί από τις πλημμύρες – Έρχονται νέες ισχυρές βροχοπτώσεις!

Τους 180 έφτασαν οι νεκροί από τις πλημμύρες που έπληξαν τη δυτική Γερμανία στις 14 και 15 Ιουλίου, ενώ περίπου 150 άλλοι άνθρωποι εξακολουθούν να θεωρούνται αγνοούμενοι, σύμφωνα με νέο απολογισμό που έδωσαν χθες Παρασκευή στη δημοσιότητα οι γερμανικές αρχές.

Στο μεταξύ η μετεωρολογική υπηρεσία της Γερμανίας εξέδωσε προειδοποίηση για νέες βροχοπτώσεις στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και πάλι στο δυτικό τμήμα της χώρας.

Στο κρατίδιο Ρηνανία- Παλατινάτο, που έχει πληγεί περισσότερο από τις σφοδρές βροχοπτώσεις, έχουν ανακοινωθεί 132 νεκροί και 766 τραυματίες, σύμφωνα με την αστυνομία του Κόμπλεντς. Στο ίδιο κρατίδιο εξακολουθούν να αγνοούνται 149 άνθρωποι, ανέφερε η ίδια πηγή.

https://www.youtube.com/watch?v=WBuqQuTfYPo

«Ωστόσο δεν πιστεύουμε ότι ο τελικός αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί τόσο», διευκρίνισε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου Ρόγκερ Λεβέντς, εκτιμώντας ότι στον κατάλογο με τους αγνοούμενους περιλαμβάνονται και κάτοικοι της περιοχής που λείπουν σε διακοπές.

Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες με τη βοήθεια ελικοπτέρων και περίπου 30 ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων, κυρίως στις περιοχές όπου έχουν συσσωρευθεί ξύλα τα οποία παρασύρθηκαν από τα νερά.

«Δεν μπορώ να γνωρίζω αν θα είμαστε σε θέση να εντοπίσουμε όλους τους νεκρούς. Δεν θα σταματήσουμε», διαβεβαίωσε ο Λεβέντς.gernany floods

Στο γειτονικό κρατίδιο Βόρεια Ρηνανία- Βεστφαλία 47 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις πλημμύρες. Η αστυνομία της Κολονίας ανακοίνωσε ότι αναζητεί δύο αγνοούμενους.

Επίσης ένας άνθρωπος σκοτώθηκε στη Βαυαρία, στη νότια Γερμανία, όπου σημειώθηκαν πλημμύρες.

Στο Βέλγιο 36 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, ανεβάζοντας τον συνολικό απολογισμό των νεκρών σε 216.

Το Λουξεμβούργο, η Ολλανδία και η Αυστρία επλήγησαν επίσης από ισχυρές βροχοπτώσεις και πλημμύρες, αν και δεν υπήρξαν νεκροί.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Μπίμπι, δεν μπορείς να πολεμήσεις όλο τον κόσμο»: Πώς ο Τραμπ επέβαλε στον Νετανιάχου την εκεχειρία στη Γάζα
Ο Αμερικανός πρόεδρος ανάγκασε τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου και τη Χαμάς να αποδεχθούν μια συνολική εκεχειρία, βάζοντας τέλος στον μακρύτερο πόλεμο στην ιστορία του Ισραήλ
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ: Νέα αίθουσα δεξιώσεων σε στυλ Λουδοβίκου ΙΔ’ – Αδιαφορεί για τις αντιδράσεις και κατεδαφίζει την ανατολική πτέρυγα του Λευκού Οίκου
Ο Αμερικανός πρόεδρος συνεχίζει τη κατεδάφιση της ανατολικής πτέρυγας, παρά τις προειδοποιήσεις ειδικών για την ιστορική διατήρηση, και σχεδιάζει πλέον μια ακόμη μεγαλύτερη αίθουσα χορού από ό,τι είχε αρχικά προβλεφθεί
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ
Αθωώθηκε μετά από 53 χρόνια ο πρώην αλεξιπτωτιστής που κατηγορούταν για δύο δολοφονίες στη Bloody Sunday της Βόρειας Ιρλανδίας
Το πρωί της 30ης Ιανουαρίου 1972, περίπου 15.000 άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί για να συμμετάσχουν σε πορεία για τα πολιτικά δικαιώματα η οποία κατέληξε να έχει ως απολογισμό 13 νεκρούς
Ματωμένη Κυριακή
Ιράν: «Μια νέα επίθεση θα ήταν μια νέα αποτυχία» προειδοποιεί η Τεχεράνη – Ο ΔΟΑΕ δεν αποκλείει νέα πλήγματα
Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών αντέδρασε έντονα μετά τις δηλώσεις του επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ), ο οποίος μίλησε για πιθανή προσφυγή στη βία σε περίπτωση αποτυχίας της διπλωματίας
Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών, Αμπάς Αραγτσί