Κόσμος

Γερμανία: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς – Τουλάχιστον 10 τραυματίες

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Πανικός στην πόλη Volkmarsen της Γερμανίας.

Tουλάχιστον 10 άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα, αφού ένα όχημα έπεσε πάνω σε καρναβαλική παρέλαση στην πόλη Φολκσμάρζεν στη δυτική Γερμανία, έγινε γνωστό από την αστυνομία, που προσέθεσε ότι ο οδηγός συνελήφθη.

Ωστόσο σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Bild, περισσότεροι από 30 άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι 10 σοβαρά.

Η αστυνομία απέφυγε να πει εάν πρόκειται για ατύχημα ή μια εσκεμμένη επίθεση. Γερμανικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι παιδιά βρίσκονται μεταξύ των τραυματιών, ενώ επικαλούνται αυτόπτες μάρτυρες που είπαν ότι ο οδηγός φαίνεται πως έριξε εσκεμμένα το αυτοκίνητο, μια Mercedes σε γκρι μεταλλιζέ χρώμα, πάνω στο πλήθος.

Διασώστες παρείχαν τις πρώτες βοήθειες στα θύματα, που κείτονταν στο έδαφος, σε αυτό το χωριό με πληθυσμό 7.000 κατοίκους, που βρίσκεται στο κρατίδιο της Έσσης.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, που μίλησαν σε γερμανικά ΜΜΕ, το όχημα έπεσε πάνω στο πλήθος γύρω στις 14.30 τοπική ώρα (15.30 ώρα Ελλάδας) και πιθανότατα στόχος του δράστη ήταν τα μικρά παιδιά.

Επιπλέον, σύμφωνα με ανακοίνωση της γερμανικής αστυνομίας στο Twitter, όλες οι καρναβαλικές παρελάσεις στο κρατίδιο της Έσσης ακυρώθηκαν ως προληπτικό μέτρο, μετά το περιστατικό στο Φολκμάρσεν.

Το περιστατικό σημειώθηκε λιγότερο από μία εβδομάδα, μετά την αιματηρή επίθεση ενόπλου, με 11 νεκρούς, περιλαμβανομένου του δράστη, σε μία από τις χειρότερες ρατσιστικές επιθέσεις στη Γερμανία μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ορμούζ: Η Τεχεράνη βάζει «κόκκινη γραμμή» και απειλεί με αντίποινα μετά τα πλήγματα των ΗΠΑ – Σε ένα 24ωρο άλλαξε γνώμη ο Τραμπ για τα διόδια 20%
Ανελέητο σφυροκόπημα των ΗΠΑ στο Ιράν με τις αεροπορικές επιθέσεις να συνεχίζονται ενώ η Τεχεράνη απαντά με επιθέσεις σε αμερικανικούς στόχους σε χώρες του Κόλπου
Στενό του Ορμούζ
Η Ολλανδία ποινικοποιεί για πρώτη φορά την ψυχολογική βία για την πρόληψη των γυναικοκτονιών
Η ψυχολογική κακοποίηση μπορεί να μην αφήνει μώλωπες, όμως μπορεί να αποτελέσει το πρώτο στάδιο μιας βίας, που δεν αποκλείεται να καταλήξει ακόμη και στη δολοφονία μιας γυναίκας
Domestic Violence During Quarantine. Man threatening his girlfriend with fist, scared woman hiding her face in hands
Ουάσιγκτον και Τεχεράνη σε νέο γύρο επιθέσεων: Σφυροκόπημα στο Ιράν, αντίποινα με χτυπήματα σε αμερικανικές βάσεις
Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του Ιράν, τουλάχιστον 35 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 300 τραυματίστηκαν από τις αμερικανικές επιθέσεις των τελευταίων ημερών
Iranian State TV