Κόσμος

Γερμανία: Δημοσκοπική άνοδος για το κόμμα των Πρασίνων!

Νέα άνοδο καταγράφει στη Γερμανία το κόμμα των Πρασίνων σε δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Emnid για λογαριασμό της Bild am Sonntag.

Μάλιστα το κόμμα των Πρασίνων, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, αναδεικνύεται πρώτη δύναμη ανάμεσα στις γυναίκες ψηφοφόρους.

Σύμφωνα με την έρευνα η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) παραμένει στο 25%, ενώ το κόμμα των Πρασίνων κερδίζει δύο μονάδες και ανεβαίνει στο 22%. Ακολουθούν με 15% το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) που κερδίζει μία μονάδα και η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD), με την Αριστερά να υποχωρεί κατά μία μονάδα στο 9% και τους Φιλελεύθερους να παραμένουν στο 8%..

Στην ίδια δημοσκόπηση η Γενική Γραμματέας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) ‘Ανεγκρετ Κραμπ-Καρεμπάουερ φέρεται να είναι η δημοφιλέστερη για την διαδοχή της Άνγκελα Μέρκελ στην ηγεσία του κόμματος.

Συγκεκριμένα η κ. Καρενμπάουερ προηγείται με 32% και ακολουθούν ο Φρίντριχ Μερτς με 32% και ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν με 9%. Αντίθετα το 14% των ερωτηθέντων απάντησε που δεν θέλει κανέναν από τους τρεις για διάδοχο της Άνγκελα Μέρκελ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ιράν: Επιμένει ο Αραγτσί για την πυρηνική εγκατάσταση στο Φορντό – «Ο αμερικανικός βομβαρδισμός προκάλεσε σοβαρή ζημιά»
Άγνωστη παραμένει η ζημιά που υπέστησαν οι πυρηνικές εγκαταστάσεις - «Προχωράμε σε αξιολόγηση και η σχετική έκθεση θα υποβληθεί στην κυβέρνηση»
Αμπάς Αραγτσί
Ο Λευκός Οίκος επιβεβαιώνει πως οι ΗΠΑ «παγώνουν» τις παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία: Ανησυχία για τα αμερικανικά αποθέματα
Ειδικός προβλέπει πως το «πάγωμα» της αμερικανικής βοήθειας θα βλάψει σοβαρά την άμυνα της Ουκρανίας, θα οδηγήσει στον θάνατο μεγαλύτερου αριθμού ουκρανών στρατιωτών και πολιτών αλλά και στην απώλεια περισσότερων εδαφών
Βομβαρδισμένο κτίριο