Κόσμος

Γερμανία: Έλληνες τα 2 από τα 5 θύματα στο Τρίερ! Νεκρός ο πατέρας και το 2 μηνών κοριτσάκι του

Ξεκληρίστηκε ελληνική οικογένεια στο Τρίερ της Γερμανίας. Νεκρός ο πατέρας και το 2 μηνών κοριτσάκι, στο νοσοκομείο η μητέρα και το 17μηνών παιδί τους. 5 νεκροί συνολικά, ο μέχρι τώρα απολογισμός.

Έλληνες είναι οι δύο από τα θύματα του μακελειού στην Γερμανία,και συγκεκριμένα στο Τρίερ, το απόγευμα της Τρίτης (01.12.2020).

Σύμφωνα με το orthodoxia.info, ο δράστης έπεσε πάνω στην οικογένεια – μέλος της εκεί ελληνορθόδοξης κοινότητας – που είχε βγει για περπάτημα.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο 45χρονος πατέρας και το μόλις 2 μηνών κοριτσάκι του, ενώ η σύζυγος και το άλλο τους παιδί (17 μηνών) νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.

Ο πατέρας ήταν αναγνωρισμένος οδοντίατρος στην περιοχή.

Έκανε ελιγμούς για να τους πετύχει

Ο οδηγός, Γερμανός 51 ετών, κάτοικος της πόλης, βρισκόταν, όπως έδειξαν οι πρώτες εξετάσεις, υπό την επήρεια αλκοόλ. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Αστυνομίας, οδηγούσε το αυτοκίνητό, SUV μάρκας Range Rover, προς τους πεζούς με ταχύτητα 70-80 χλμ./ώρα, την οποία δεν ανέκοψε.

Επί τέσσερα λεπτά έκανε μάλιστα ζιγκ-ζαγκ καταδιώκοντας πεζούς σε διαδρομή ενός χιλιομέτρου, μέχρι την Porta Nigra, το κεντρικό ρωμαϊκό μνημείο της πόλης.

Πλήθος κόσμου συνέρρεε στο σημείο ως αργά χθες βράδυ για να τιμήσει τα θύματα της επίθεσης.

Police officers are seen at the city center, where a car crashed into pedestrians in Trier, Germany, December 1, 2020. REUTERS

Τα κίνητρα

Όπως ανέφερε συντετριμμένος Βόλφραμ Λάιμπε, ο δήμαρχος του Τρίερ, το πιθανότερο είναι ότι δεν επρόκειτο για επίθεση με πολιτικό, τρομοκρατικό ή θρησκευτικό κίνητρο. Ωστόσο, είναι άγνωστο αν ο δράστης, ο οποίος συνελήφθη αμέσως, είναι σε θέση να δώσει εξηγήσεις. «Είναι η πιο μαύρη μέρα από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Θέλω να μάθω γιατί κάποιος θα έκανε κάτι τέτοιο, αλλά δεν ξέρω αν θα πάρω απάντηση», δήλωσε ο κ. Λάιμπε, καθώς ο δράστης δείχνει σημάδια ψυχικής διαταραχής.

Τις τελευταίες ημέρες είχε εγκαταλείψει το σπίτι του και κοιμόταν μέσα στο αυτοκίνητο, το οποίο είχε δανειστεί.

Κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Εισαγγελέας Πέτερ Φρίτσεν δήλωσε ότι ο 51χρονος είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ και ότι θα ζητηθεί η κράτησή του σε ψυχιατρικό κέντρο, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν είναι σε θέση να λογοδοτήσει.

Εκτός από το βρέφος, τραγικό θάνατο βρήκαν τρεις γυναίκες, 25, 52 και 73 ετών, καθώς κι ένας άντρας 45 ετών, όλοι τους κάτοικοι του Τρίερ. Η μητέρα του βρέφους νοσηλεύεται τραυματισμένη.

Την οδύνη της για την επίθεση εξέφρασε η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ: «Τα νέα από το Τρίερ με λυπούν βαθιά. Συμπάσχω με τις οικογένειες εκείνων που έχασαν τη ζωή τους τόσο απότομα και τόσο βίαια. Η σκέψη μου επίσης βρίσκεται στους ανθρώπους που τραυματίστηκαν, σε κάποιες περιπτώσεις πολύ σοβαρά και τους εύχομαι δύναμη», δήλωσε.

Emergency vehicles are seen at the city center, where a car crashed into pedestrians in Trier, Germany, December 1, 2020, in this still image obtained from a social media video.  NEWSTR.DE

Police officers and workers remove the vehicle involved in the incident at the city center, where a car crashed into pedestrians in Trier, Germany, December 1, 2020. REUTERS

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Εμανουέλ Μακρόν: «Πρέπει να συνεχίσουμε να ασκούμε πίεση στη Ρωσία γιατί εκείνη δεν επιδιώκει την ειρήνη»
Ο Γάλλος πρόεδρος θα επισκεφθεί το Λονδίνο τη Δευτέρα για να συναντηθεί με τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, τον Γερμανό καγκελάριο Φρίντριχ Μερτς και τον Βρετανό πρωθυπουργό Κιρ Στάρμερ για να μιλήσουν για θέματα του πόλεμου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας
μακρόν
Η Σουηδία «κυνηγάει» ρωσικά υποβρύχια «σχεδόν κάθε εβδομάδα» – Ψυχροπολεμικό κλίμα στα νερά της Βαλτικής
Το σουηδικό ναυτικό καταγράφει αυξανόμενη ρωσική δραστηριότητα στη Βαλτική και προετοιμάζεται για ακόμη πιο επιθετική παρουσία, μόλις ο πόλεμος στην Ουκρανία παγώσει
Ένα ρωσικό υποβρύχιο
ΗΠΑ: Ελεύθερος σκοπευτής της Ακτοφυλακής εξουδετερώνει ταχύπλοο με κοκαΐνη στον Ειρηνικό – Εντυπωσιακό βίντεο από την επιχείρηση
Ένα θεαματικό βίντεο δείχνει ελικόπτερο της αμερικανικής ακτοφυλακής να πυροβολεί με απόλυτη ακρίβεια τις μηχανές ενός «go-fast» σκάφους που μετέφερε πάνω από 9 τόνους κοκαΐνης
Στιγμιότυπο από το βίντεο που δείχνει τον ελεύθερο σκοπευτή να πυροβολεί το σκάφος των λαθρεμπόρων
Μακελειό στη Νότια Αφρική: 11 νεκροί και 14 τραυματίες μετά από πυροβολισμούς σε ξενοδοχείο
Η αστυνομία της Νότιας Αφρικής ανακοίνωσε ότι τρία παιδιά βρίσκονται ανάμεσα στα θύματα, ενώ προειδοποιεί για τα σοβαρά προβλήματα που προκαλούν τα παράνομα καταστήματα πώλησης αλκοόλ
Αστυνομία στη Νότια Αφρική