Κόσμος

Πέθανε η ιδρύτρια της Gap, Ντόρις Φίσερ σε ηλικία 94 ετών

Η Φίσερ ίδρυσε την Gap το 1969 με τον σύζυγό της, Ντον
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Ντόρις Φίσερ, η οποία ίδρυσε την αμερικανική μάρκα ρούχων Gap με τον σύζυγό της το 1969, πέθανε σε ηλικία 94 ετών. 

Η Ντόρις Φίσερ «έφυγε από τη ζωή ειρηνικά στο Σαν Φρανσίσκο, περιστοιχισμένη από την οικογένειά της, σε ηλικία 94 ετών», ανέφερε η εταιρεία ρούχων σε ανακοίνωσή της χθες Δευτέρα (04.05.2026), προσθέτοντας ότι αφήνει πίσω της τρία παιδιά, δέκα εγγόνια και 13 δισέγγονα.

Απόφοιτος του Στάνφορντ η Φίσερ δημιούργησε την Gap έπειτα από μια απογοητευτική έξοδο για ψώνια κατά τη διάρκεια της οποίας ο σύζυγός της Ντόναλντ δεν κατάφερε να βρει ένα τζιν για να αγοράσει.

Η Φίσερ επέλεξε αυτό το όνομα ως μια αναφορά στο χάσμα των γενεών και στη νεότερη γενιά που ήλπιζε να προσελκύσει.

Πάνω από 55 χρόνια αργότερα, η αυτοκρατορία της αξίζει 16 δισεκατομμύρια δολάρια.

«Η φιλοσοφία λιανικών πωλήσεων των Φίσερ ήταν να διευκολύνουν τις αγορές διατηρώντας τα μεγέθη καλά οργανωμένα και τα καταστήματα καλά εφοδιασμένα (…) και πολυάριθμα δοκιμαστήρια», σημειώνουν οι New York Times.

Το ζεύγος Φίσερ συμμετείχε σε πολλά φιλανθρωπικά έργα. Διαθέτοντας μια τεράστια ιδιωτική συλλογή μοντέρνας τέχνης, δώρισε περισσότερα από 1.100 έργα στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης του Σαν Φρανσίσκο το 2009.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ για τα Στενά του Ορμούζ: «Δεν θα υπάρχουν διόδια, εκτός αν είναι από τις ΗΠΑ» – Τα «αγκάθια» των συνομιλιών στην Ελβετία
Στην Ελβετία θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζει Ντι Βανς και την ιρανική αντιπροσωπεία να προσπαθούν να βρουν τη χρυσή τομή για την μόνιμη εκεχειρία
FILE PHOTO: A drone view of vessels anchored in the Strait of Hormuz as seen from Musandam, Oman, June 8, 2026. REUTERS/Stringer/File Photo
«Ανοιχτά τα Στενά του Ορμούζ» επιμένει ο αμερικανικός στρατός – Συνεχίζεται το διπλωματικό «θρίλερ»
Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι «προπαρασκευαστικές» συνομιλίες μεταξύ διπλωματών στο Μπούργκενστοκ κοντά στην Λουκέρνη με στόχο την διατήρηση του διαλόγου επί την προκαταρκτικής συμφωνίας ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ιράν
Vessels in the Strait of Hormuz near the beach of Bandar Abbas, Iran, June 17, 2026. Amirhosein Khorgooi/ISNA/via WANA (West Asia News Agency)/Handout via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS PICTURE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. ISRAEL OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN ISRAEL. NO ACCESS FOR ISRAELI MEDIA. NO USE BBC PERSIAN. NO USE VOA PERSIAN. NO USE MANOTO. NO USE IRAN INTERNATIONAL. NO USE RADIO FARDA. DIGITAL: NO USE BBC PERSIAN. NO USE VOA PERSIAN. NO USE MANOTO. NO USE IRAN INTERNATIONAL. NO USE RADIO FARDA.