Κόσμος

Γερμανία σε Πολωνία: Το ζήτημα των πολεμικών αποζημιώσεων «έχει κλείσει»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το ζήτημα των αποζημιώσεων «έχει κλείσει», απάντησε η Γερμανία στην Πολωνία απορρίπτοντας το αίτημά της, το οποίο έκανε λόγω των απωλειών που υπέστη κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η Πολωνία υπολογίζει ότι οι απώλειες αυτές ανέρχονται σε 1,3 τρισ. ευρώ, όσα χρήματα ζήτησε δηλαδή από τη Γερμανία.

«Η θέση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης δεν έχει αλλάξει, το ζήτημα των επανορθώσεων έχει κλείσει», είπε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας και πρόσθεσε ότι «η Πολωνία αποποιήθηκε του δικαιώματός της για νέες επανορθώσεις εδώ και πολύ καιρό, το 1953 και επιβεβαίωσε αυτήν την αποποίηση πολλές φορές».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι «3 σωματοφύλακες» που πήρε ο Τραμπ κατά την φυγάδευση από την Τουρκία και οι 2 υπουργοί που άφησε στο Air Force One
Μάρκο Ρούμπιο και Σκοτ Μπέσεντ παρέμειναν στο προεδρικό αεροσκάφος ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ βρίσκονταν στο φορτηγό τροφοδοσίας ψάχνοντας δρομολόγιο διαφυγής
Ντόναλντ Τραμπ
Αναφορές για απόπειρες αυτοκτονίας στο αεροπλανοφόρο «Λίνκολν» - «Ελπίζουν να μην ξυπνήσουν αύριο»
Το πλήρωμα διανύει τον ένατο μήνα στη θάλασσα και έχει συμπληρώσει 250 συνεχόμενες ημέρες χωρίς να προσεγγίσει στεριά, κάτι που αποτελεί ρεκόρ για αεροπλανοφόρο στη σύγχρονη εποχή
Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Abraham Lincoln στην Αραβική Θάλασσα
7
Το Κογκρέσο των ΗΠΑ δίνει «ψήφο εμπιστοσύνης» στην ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ – «Προτεραιότητα ο GSI»
«Το έργο θα συμβάλει στην άρση της ενεργειακής απομόνωσης της Κύπρου, θα ενισχύσει την ασφάλεια εφοδιασμού του Ισραήλ και θα επιτρέψει αμφίδρομες ροές ηλεκτρικής ενέργειας μεταξύ της Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου»
Στιγμιότυπο από εργασίες ηλεκτρικής διασύνδεσης 14