Γερμανία: Το SPD προτείνει φόρο περιουσίας για την χρηματοδότηση των δαπανών του κορονοϊού

Να επαναφέρει τον φόρο περιουσίας προκειμένου να χρηματοδοτήσει πρόσθετες δαπάνες λόγω της κρίσης του κορονοϊού θέλει το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD). 

Ο φόρος θα πρέπει να ισχύσει για όσους έχουν περιουσία δύο εκατομμυρίων ευρώ και άνω — συμπεριλαμβανομένων των ακινήτων που χρησιμοποιούνται από τους ιδιοκτήτες τους — και θα ανέρχεται στο 1% αυτής της περιουσίας, σύμφωνα με προδημοσίευση του περιοδικού «Spiegel».

Το ποσοστό της φορολόγησης θα αυξάνεται σταδιακά και θα ανέρχεται στο 1,5% των περιουσιακών στοιχείων όταν η περιουσία ανέρχεται σε 20 εκατομμύρια ευρώ και άνω. Οι Σοσιαλδημοκράτες αναμένουν έσοδα δέκα δισεκατομμυρίων ευρώ ετησίως από αυτήν την φορολόγηση και υποστηρίζουν ότι με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσει να αποτραπεί η αύξηση των εισφορών προκειμένου να ενισχυθούν οι άνεργοι και να χρηματοδοτηθεί η κοινωνική ασφάλιση λόγω των αναγκών που δημιούργησε η πανδημία του κορονοϊού.

Πρόκειται για την «αλληλεγγύη των υψηλότερων περιουσιών» κατά το SPD, το οποίο προτίθεται μάλιστα να κάνει την «δίκαιη κατανομή του κόστους του κορονοϊού θέμα της προεκλογικού αγώνα στις προσεχείς ομοσπονδιακές εκλογές, δεδομένου ότι μέχρι στιγμής, ήταν τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα εκείνα που είχαν τις μεγαλύτερες απώλειες», όπως αναφέρει το εν λόγω δημοσίευμα.

Το Φιλελεύθερο Κόμμα της Γερμανίας (FDP) προειδοποίησε πάντως για τις συνέπειες του φόρου περιουσίας που προτείνει το SPD.

«Ένα μεγάλο μέρος του πλούτου στη Γερμανία κατέχεται από εταιρείες των οποίων οι ιδιοκτήτες έχουν εργαστεί σκληρά και δημιούργησαν έτσι πολλές θέσεις εργασίας», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του κοινοβουλευτικής ομάδας του FDP Κρίστιαν Ντιρ στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP). Επέκρινε δε το SPD για την «επαναφορά αυτής της συζήτησης τη στιγμή της έναρξης του δεύτερου lockdown» και χαρακτήρισε «παράλογο» τον φόρο περιουσίας εν μέσω κρίσης.

Πηγή: Der Spiegel, AFP

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Κορονοϊός – Βρετανία: Καταγράφηκαν 86 κρούσματα των μεταλλαγμένων στελεχών

Κορονοϊός – Βρετανία: Καταγράφηκαν 86 κρούσματα των μεταλλαγμένων στελεχών

Η Βρετανία έχει καταγράψει 77 κρούσματα του παραλλαγμένου στελέχους του νέου κορονοϊού που ταυτοποιήθηκε πρώτα στη Νότια Αφρική. Τα κρούσματα αυτά συνδέονται όλα με ταξίδια ... Διαβάστε περισσότερα
Ισραήλ: Έξι έγκυες γυναίκες νόσησαν από τον μεταλλαγμένο κορονοϊό

Ισραήλ: Έξι έγκυες γυναίκες νόσησαν από τον μεταλλαγμένο κορονοϊό

Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι έξι έγκυες γυναικες οι έχουν μολυνθεί από το μεταλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊολυ το οποίο ταυτοποιήθηκε αρχικά ... Διαβάστε περισσότερα
Ολλανδία: Συνελήφθη ο «Ασιάτης Ελ Τσάπο»   – Ποιος είναι Τσε Τσι Λοπ

Ολλανδία: Συνελήφθη ο «Ασιάτης Ελ Τσάπο» – Ποιος είναι Τσε Τσι Λοπ

Η αστυνομία στην Ολλανδία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε έναν ύποπτο, ο οποίος θεωρείται ότι είναι ο αρχηγός ενός επεκτεινόμενου ασιατικού συνδικάτου ναρκωτικών. Ο ίδιος μάλιστα ήταν ... Διαβάστε περισσότερα