Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Γερμανία: Βίντεο ντοκουμέντο από τους πυροβολισμούς στο Αμβούργο – Το προφίλ του δράστη, 8 οι νεκροί

Γερμανία: Βίντεο ντοκουμέντο από τους πυροβολισμούς στο Αμβούργο – Το προφίλ του δράστη, 8 οι νεκροί

Σε 8 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από το περιστατικό με τους πυροβολισμούς που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης (09.03.2023) σε χώρο λατρείας των Μαρτύρων του Ιεχωβά, στο Αμβούργο, στη βόρεια Γερμανία

Οι αστυνομικές Αρχές της Γερμανίας ανακοίνωσαν σήμερα (10.03.2023) ότι ο δράστης των πυροβολισμών στο κτίριο της εκδήλωσης των Μαρτύρων του Ιεχωβά στο Αμβούργο βρίσκεται μεταξύ των νεκρών.

Αυτός «άνοιξε πυρ στους μετέχοντες σε τελετή» που είχε διοργανωθεί από την κοινότητα των Μαρτύρων του Ιεχωβά, διευκρίνισε η αστυνομία, προσθέτοντας ότι ορισμένοι από αυτούς που τραυματίστηκαν από την επίθεση είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Δείτε φωτογραφίες:

Το προφίλ του δράστη

Ο δράστης της επίθεσης σε χώρο λατρείας των Μαρτύρων του Ιεχωβά στο Αμβούργο στη Γερμανία πιστεύεται ότι ήταν πρώην μέλος της κοινότητάς τους, ανέφερε σήμερα παράλληλα το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Ο δράστης ήταν ηλικίας μεταξύ 30 και 40 ετών και δεν ήταν γνωστός στις αρχές ως εξτρεμιστής, σημείωσε το γερμανικό έντυπο, το οποίο επικαλείται πηγές που δεν κατονομάζει.

Το Der Spiegel διευκρινίζει επίσης ότι ο δράστης ήταν οπλισμένος με πιστόλι.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας του Αμβούργου δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες αυτές και δήλωσε ότι συνέντευξη Τύπου έχει προγραμματιστεί στις 13:00 ώρα Ελλάδος.

Βίντεο – ντοκουμέντο από τους πυροβολισμούς

Την ίδια ώρα, ένα συγκλονιστικό βίντεο έρχεται στη δημοσιότητα από το BBC. Το βίντεο τραβήχτηκε από αυτόπτη μάρτυρα και φαίνεται να δείχνει ένα άτομο να πυροβολεί μέσα από ένα παράθυρο στο κέντρο Μαρτύρων του Ιεχωβά που όπως όλα δείχνουν πρόκειται για το δράστη της επίθεσης.

Δείτε βίντεο:

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και BBC

Πηγή φωτογραφιών: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις