Κόσμος

Γερμανία: Υποστηρικτής του ISIS «μπούκαρε» με μαχαίρι σε αστυνομικό τμήμα της Λιντς και απείλησε να σκοτώσει

Νέα επίθεση σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής (06.09.2024) όταν ένας 29χρονος υποστηρικτής του Ισλαμικού Κράτους μπήκε σε αστυνομικό τμήμα σε πόλη της Γερμανίας και απείλησε ότι θα σκοτώσει τους αστυνομικούς.

Λίγες ώρες μετά το αιματοκύλισμα που προκάλεσε ένας επίσης υποστηρικτής του Ισλαμικού Κράτους 14χρονος σε σχολείο του Μονάχου, σημειώθηκε η νέα επίθεση στην πόλη Λιντς στην Ρηνανία – Παλατινάτο της Γερμανίας. Ο δράστης μπήκε στο αστυνομικό τμήμα περίπου στις 2:40 και απείλησε να σκοτώσει τους παρόντες αστυνομικούς, κρατώντας μαχαίρι και ματσέτα.

Οι αστυνομικοί και οι ειδικές δυνάμεις κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο η εισαγγελία του Κόμπλεντς, τα κίνητρα του δράστη ήταν ισλαμιστικά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο 29χρονος, αλβανικής υπηκοότητας, εμφανίστηκε στο αστυνομικό τμήμα, κρατώντας μία ματσέτα και ένα μαχαίρι και φώναζε κατ’ επανάληψη «Αλαχού Ακμπάρ» (Ο θεός είναι μεγάλος).

Ο ίδιος έλεγε ότι σκοπός του ήταν να σκοτώσει τους αστυνομικούς. Οι αρχές έσπευσαν να τον εγκλωβίσουν ασφαλίζοντας τις πόρτες ώστε να μην μπορεί να διαφύγει και λίγο αργότερα τον ακινητοποίησαν χρησιμοποιώντας taser.

Ο 29χρονος έχει τραυματιστεί ελαφρά. Κατά την διάρκεια έρευνας που ακολούθησε στον τόπο κατοικίας του, εντοπίστηκε σημαία του «Ισλαμικού Κράτους».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Πύρινη κόλαση» σε αποθήκη πυροτεχνημάτων στην Καλιφόρνια, επτά αγνοούμενοι - Η στιγμή των εκρήξεων
Συγγενείς αγνοουμένων δεν έκρυψαν την οργή τους, κατηγορούν τους πυροσβέστες πως δεν «επικεντρώνονται στους ανθρώπους που παγιδεύτηκαν μέσα στην αποθήκη και πιθανόν σκοτώθηκαν»
Εκρήξεις σε εργοστάσιο πυροτεχνημάτων στην Καλιφόρνια
«Χαστούκι» σε Τραμπ από δικαστή: Μετανάστες που έχουν μπει παράνομα στις ΗΠΑ μπορούν να ζητήσουν άσυλο
«Τίποτα στον νόμο για τη μετανάστευση και την υπηκοότητα, ή στο Σύνταγμα, δεν δίνει στον πρόεδρο ή αντιπροσώπους του τις υπερβολικές εξουσίες που επικαλείται στη διακήρυξη και στις οδηγίες για την εφαρμογή της», αναφέρει ο δικαστής
Μετανάστες
Τραμπ εκτός ελέγχου: Οι σκοταδιστικές απειλές εκτέλεσης μεταναστών στο «Alligator Alcatraz» και ο Λευκός Οίκος ως τσιφλίκι
Από το βίντεο AI με το όραμά του για το «Αλκατράζ με αλιγάτορες: Για να κάνουμε την Αμερική ασφαλή ξανά», που ανέβηκε στον επίσημο λογαριασμό του Λευκού Οίκου στο Twitter
Ντόναλντ Τραμπ
4
ΗΠΑ: «Απαράδεκτη» η απόφαση του Ιράν να κλείσει τις πόρτες στους επιθεωρητές του Διεθνή Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας
«Η Τεχεράνη είχε τη δυνατότητα να κάνει πίσω και να επιλέξει τον δρόμο της ειρήνης και της ευημερίας», σχολίασε η εκπρόσωπος του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών
Μασούντ Πεζεσκιάν
«Τρέμει» η Ιαπωνία: Σχέδιο πρόληψης για «μεγασεισμό» που σαρώνει την τάφρο Nankai κάθε 100 χρόνια
Η τάφρος Nankai θεωρείται από τις πιο επικίνδυνες στον πλανήτη, με τον τελευταίο σεισμό τέρας να καταγράφεται το 1946 - Εκτιμώμενος αριθμός θυμάτων που θέλει να μειώσει η Ιαπωνία κατά 80% ανέρχεται στους 298.000
Μεγάλος σεισμός στην Ιαπωνία το 2011