Κόσμος

Γερμανία: Υποστηρικτής του ISIS «μπούκαρε» με μαχαίρι σε αστυνομικό τμήμα της Λιντς και απείλησε να σκοτώσει

Νέα επίθεση σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής (06.09.2024) όταν ένας 29χρονος υποστηρικτής του Ισλαμικού Κράτους μπήκε σε αστυνομικό τμήμα σε πόλη της Γερμανίας και απείλησε ότι θα σκοτώσει τους αστυνομικούς.

Λίγες ώρες μετά το αιματοκύλισμα που προκάλεσε ένας επίσης υποστηρικτής του Ισλαμικού Κράτους 14χρονος σε σχολείο του Μονάχου, σημειώθηκε η νέα επίθεση στην πόλη Λιντς στην Ρηνανία – Παλατινάτο της Γερμανίας. Ο δράστης μπήκε στο αστυνομικό τμήμα περίπου στις 2:40 και απείλησε να σκοτώσει τους παρόντες αστυνομικούς, κρατώντας μαχαίρι και ματσέτα.

Οι αστυνομικοί και οι ειδικές δυνάμεις κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο η εισαγγελία του Κόμπλεντς, τα κίνητρα του δράστη ήταν ισλαμιστικά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο 29χρονος, αλβανικής υπηκοότητας, εμφανίστηκε στο αστυνομικό τμήμα, κρατώντας μία ματσέτα και ένα μαχαίρι και φώναζε κατ’ επανάληψη «Αλαχού Ακμπάρ» (Ο θεός είναι μεγάλος).

Ο ίδιος έλεγε ότι σκοπός του ήταν να σκοτώσει τους αστυνομικούς. Οι αρχές έσπευσαν να τον εγκλωβίσουν ασφαλίζοντας τις πόρτες ώστε να μην μπορεί να διαφύγει και λίγο αργότερα τον ακινητοποίησαν χρησιμοποιώντας taser.

Ο 29χρονος έχει τραυματιστεί ελαφρά. Κατά την διάρκεια έρευνας που ακολούθησε στον τόπο κατοικίας του, εντοπίστηκε σημαία του «Ισλαμικού Κράτους».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αυτοκτόνησε η Βιρτζίνια Τζουφρέ – Είχε κατηγορήσει τον Επστάιν και τον πρίγκιπα Άντριου για βιασμό
Τον Αύγουστο του 2021, η Βιρτζίνια Τζουφρέ μήνυσε τον πρίγκιπα Άντριου για σεξουαλική κακοποίηση όταν εκείνη ήταν 17 ετών και είχε πέσει στα δίχτυα του κυκλώματος του Έπσταϊν
Η Βιρτζίνια Τζούφρε
Ο πλανήτης ετοιμάζεται να αποχαιρετήσει τον Πάπα Φραγκίσκο - Το σφράγισμα του φέρετρου και η πορεία προς την ταφή
Ο τάφος του Πάπα Φραγκίσκου θα είναι λιτός, όπως εκείνος το είχε ζητήσει, από μάρμαρο Λιγυρίας (επαρχία της βόρειας Ιταλίας), από τη γη της καταγωγής των παππούδων του
Πάπας Φραγκίσκος στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου