Τρίτη, 19 Μαρ.
16oC Αθήνα

Γερμανικές εκλογές – Exit Polls: Η πρώτη αντίδραση της Μέρκελ – Απογοήτευση στο CDU/CSU

Γερμανικές εκλογές – Exit Polls: Η πρώτη αντίδραση της Μέρκελ – Απογοήτευση στο CDU/CSU

Απογοήτευση επικράτησε στο CDU/CSU (Χριστιανική Ένωση) μετά τα αποτελέσματα των exit polls για τις γερμανικές εκλογές της 26ης Σεπτεμβρίου 2021. 

Το πρώτο exit poll έδειξε ισοπαλία με το SPD με 25%, ενώ στο exit poll του ZDF, συγκεντρώνει 24%, δύο μονάδες κάτω από το SPD. (Δείτε εδώ αναλυτικά τα exit polls)

Ο Άρμιν Λάσετ δεν έκρυψε την απογοήτευση του, την ώρα που η απερχόμενη καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, προσπάθησε να παραμείνει… χαμογελαστή. 

«Με αυτό το αποτέλεσμα, δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι» δήλωσε ο εκλεκτός της Μέρκελ, Άρμιν Λάσετ, εμφανώς απογοητευμένος. Σε κάθε περίπτωση, ο Λάσετ κατάφερε να πετύχει ένα αρνητικό ρεκόρ για την ιστορία του κόμματός του, καθώς το CDU καταγράφει τα χειρότερα ποσοστά στην ιστορία του.

Ο γενικός γραμματέας του CDU εξέφρασε την απογοήτευσή του για τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης. «Οι απώλειες είναι πικρές σε σύγκριση με τις τελευταίες εκλογές του 2017, όταν το CDU/CSU συγκέντρωσε πάνω από 30%», είπε ο Πολ Ζιέμιακ στους δημοσιογράφους. Πρόσθεσε, ότι το κόμμα του εξακολουθεί να ελπίζει να ηγηθεί ενός συνασπισμού, συμπεριλαμβανομένων των Πρασίνων και του επαγγελματικού FDP. 

Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις