Κόσμος

Γιατί αυτή η γέννηση ενός μωρού πάντα είναι ιστορική! [pics]

Το πρώτο μωρό πάντα από γονείς που ζουν ο ένας ελεύθερος στη φύση και ο άλλος σε καθεστώς αιχμαλωσίας γεννήθηκε νωρίς χθες στην νοτιοδυτική επαρχία Σιτσουάν.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η γέννησή του σηματοδοτεί την επιτυχία των προσπαθειών των αρμόδιων φορέων να ζευγαρώσουν γιγάντια πάντα που βρίσκονται σε συνθήκες αιχμαλωσίας με ζώα που ζουν ελεύθερα στη φύση προκειμένου να αυξηθεί η γενετική ποικιλότητα του πληθυσμού σε καθεστώς αιχμαλωσίας, σύμφωνα με τον Τζανγκ Τζιτζόνγκ, επικεφαλής του κέντρου προστασίας και έρευνας των γιγάντιων πάντα CCRCGP.

Η 15χρονη Τσάο Τσάο γέννησε το μικρό της τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας στη βάση της Χεταοπίνγκ. Άρχισε να δείχνει σημάδια εγκυμοσύνης την 1η Ιουλίου.

Το μωρό πάντα ζυγίζει 216 γραμμάρια, ενώ συνήθως τα νεογέννητα πάντα ζυγίζουν περίπου 150 γραμμάρια. Ο Γου Νταϊφού, από τη βάση της Χεταοπίνγκ, απέδωσε το ασυνήθιστα υψηλό βάρος του μωρού στην καλή κατάσταση της υγείας της μητέρας του καθώς και στην όρεξή της κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Φορώντας ένα σύστημα εντοπισμού και μια συσκευή καταγραφής στο λαιμό της, η Τσάο Τσάο αφέθηκε ελεύθερη στη φύση την 1η Μαρτίου, όπου έζησε για περίπου δύο μήνες. Η συσκευή καταγραφής έδειξε ότι ζευγάρωσε στις 23 Μαρτίου με ένα πάντα που ζούσε ελεύθερο. Η ίδια η Τσάο Τσάο έχει γεννηθεί στη φύση και διασώθηκε από το κέντρο CCRCGP το 2003 όταν ήταν μόλις 2 ετών. Έχει ήδη γεννήσει έξι μωρά.

Το κέντρο CCRCGP ξεκίνησε ένα πείραμα στα τέλη του 2016 για να φέρει γονίδια από τον πληθυσμό των ζώων που ζουν ελεύθερα στη φύση προκειμένου να καταστήσει υγιέστερα τα ζώα σε αιχμαλωσία. Από τα τέλη του περασμένου έτους, ο πληθυσμός των πάντα σε αιχμαλωσία σε όλο τον κόσμο παρέμεινε στα 471 ζώα, δημιουργώντας ανησυχίες για τη διασταύρωσή τους σε συνθήκες ενδογαμίας, σύμφωνα με τους αξιωματούχους.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αλγερινός επιτέθηκε με σφυρί στον γείτονά του στην Ισπανία και συνελήφθη - Του άνοιξε το κεφάλι και τον άφησε αιμόφυρτο στον δρόμο
Ο άνδρας διαπληκτίστηκε με το θύμα και ένα φίλο του θύματος - Τραυμάτιζε με μπουκάλι τον φίλο, ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση
Ισπανία
Politico: Ο Αμερικανός υπουργός ενέργειας υποβαθμίζει τον θανατηφόρο καύσωνα στην Ευρώπη – «Περισσότεροι πεθαίνουν τον χειμώνα»
Ο Κρις Ράιτ προχώρησε σε αυτές τις δηλώσεις, ενώ η ΕΕ προειδοποιεί τους πολίτες για επικίνδυνες θερμοκρασίες που έχουν φτάσει σε ιστορικά υψηλά επίπεδα
Ο υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ, Κρις Ράιτ
Νεκρό 6χρονο αγόρι σε λίμνη στη Γερμανία λόγω του ακραίου καύσωνα - Καταγραφή νέου ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας με 41,5 βαθμούς
Ιστορικό ρεκόρ σημειώθηκε και στην Αυστρία, όπου το θερμόμετρο έδειξε 38,7 βαθμούς Κελσίου στα σύνορα με την Σλοβακία, ενώ και η Ελβετία έκανε νέο ρεκόρ στους 39 βαθμούς στην Βασιλεία
Γερμανία