Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Γιούνκερ: Μην περιμένετε λύση σήμερα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ από το βήμα του Ευρωκοινοβουλίου πήρε σήμερα για πρώτη φορά θέση έναντι του ελληνικού δημοψηφίσματος, επαναλαμβάνοντας τη θέση που έλαβαν πολλοί Ευρωπαίοι ηγέτες αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι το ερώτημα που ετέθη στον ελληνικό λαό ήταν άσχετο.

Πρέπει να κατανοήσουμε τι ψήφισε ο ελληνικός λαός είπε χαρακτηριστικά ο κ Γιούνκερ, τονίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να εξηγήσει τι ακριβώς ψήφισε ο ελληνικός λαός. Μας είπαν ότι δεν ψήφισαν κατά του ευρώ και της ευρωπαϊκής ένωσης, ωστόσο δεν ψήφισαν και για κάποια συμφωνία καθώς αυτή η συμφωνία και η πρόταση πλέον δεν υφίσταται.

Όλοι λένε ότι πρέπει να σεβαστούμε την ψήφο του ελληνικού λαού, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιούνκερ λέγονατς ότι και ο ίδιος τη σέβεται αλλά δεν έχει κατανοήσει το αντικείμενο του δημοψηφίσματος.

Εκείνο που ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της Κομισιόν είναι πάντως πως ο ίδιος τάσσεται εναντίον ενός Grexit τονίζοντας παράλληλα ότι η επιτροπή θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν εντός ανεκτών χρονικών ορίων να υπάρξει συμφωνία.

“Πρέπει να βάλουμε το Εγώ μας σε δεύτερη μοίρα είμαι κατά ενός Grexit. Οι απλές απαντήσεις είναι οι λανθασμένες απαντήσεις. Είμαι κατά των απλών απαντήσεων” ανέφερε χαρακτηρσιτικά συμπληρώνοντας πως είχε σοβαρές επιπτώσεις το γεγονός ότι η ελληνική πλευρά εγκατέλειψε, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι πολύ δύσκολα θα υπάρξει σύμφωνία απόψε, τονίζοντας πως το ελληνικό θέμα δεν μπορεί να λυθεί σε μια νύχτα.

Μάλιστα δεν έκρυψε τον θυμό του για την αναφορά σε τρομοκράτες του Γιάνη Βαρουφάκη, λέγοντας χαρακτηριστικά πως: “Δεν δέχομαι να αποκαλούνται τρομοκράτες από την ελληνική κυβέρνηση συνάδελφοί μου. Το μπαλάκι είναι στο γήπεδο της Ελλάδας. Πρέπει να μας εξηγήσουν ποιες είναι οι απόψεις της, έτσι ώστε εντός των χρονικών ορίων να καταλήξουμε σε συμφωνία”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε