Κόσμος

Γκρέτα Τούνμπεργκ: Ελεύθερη μετά τη σύλληψή της σε διαδήλωση στη Γερμανία

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ και άλλοι ακτιβιστές τέθηκαν υπό κράτηση επί «αρκετές ώρες» μετά τις επεισοδιακές διαδηλώσεις για την επέκταση λιγνιτωρυχείου στην κοινότητα Λούτσερατ στη δυτική Γερμανία.

Απομακρύνθηκαν με όχημα της αστυνομίας, έγινε εξακρίβωση των στοιχείων τους και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι, είπε στο AFP εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας, διευκρινίζοντας ότι η κράτηση της Τούνμπεργκ και των άλλων διαδηλωτών διήρκεσε «αρκετές ώρες».

Σε σχετικές εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας διακρίνεται η 20χρονη Γκρέτα Τούνμπεργκ, ντυμένη στα μαύρα, να απομακρύνεται συνοδεία αστυνομικών από το σημείο των διαδηλώσεων.

Η σουηδή ακτιβίστρια βρίσκεται από την Παρασκευή στο πλευρό των διαδηλωτών που διαμαρτύρονται για την κατεδάφιση οικισμού με σκοπό την επέκταση του λιγνιτωρυχείου στην περιοχή.

Police officers detain climate activist Greta Thunberg on the day of a protest against the expansion of the Garzweiler open-cast lignite mine of Germany's utility RWE to Luetzerath, in Germany, January 17, 2023 that has highlighted tensions over Germany's climate policy during an energy crisis. REUTERS
photo Reuters

Χιλιάδες διαδηλωτές αρνούνται να συμμορφωθούν με τις υποδείξεις της αστυνομίας και παραμένουν στις θέσεις τους. Οι κινητοποιήσεις συνεχίστηκαν σήμερα με καταλήψεις σιδηροδρομικών γραμμών και αποκλεισμούς δρόμων.

Το λιγνιτωρυχείο, που ανήκει στον ενεργειακό κολοσσό RWE, βρίσκεται μεταξύ της Κολωνίας και του Ντίσελντορφ. Η παράταση της λειτουργίας του κρίθηκε απαραίτητη για την ενεργειακή ασφάλεια της Γερμανίας, προκειμένου να αντισταθμιστεί η διακοπή των παραδόσεων φυσικού αερίου από τη Ρωσία.

Από την πλευρά τους, οι ακτιβιστές καταγγέλλουν την «αθέτηση των δεσμεύσεων» της γερμανικής κυβέρνησης για την προστασία του περιβάλλοντος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ζελένσκι εύχεται για τον Πούτιν «μακάρι να πεθάνει» και να έρθει ειρήνη για την Ουκρανία – Το αιχμηρό χριστουγεννιάτικο μήνυμά του
Την ίδια ώρα ο Βλαντίμιρ Πούτιν αντάλλαξε δώρα με την εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών - Εκείνος της χάρισε κοσμηματοθήκη, ενώ η Μαρία Ζαχάροβα τού έδωσε φάκελο με μία έκθεσή της
Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Νετανιάχου και Τραμπ συγκυβερνήτες σε βομβαρδιστικό Β-2 που περνάει πάνω από το Ιράν – Το AI βίντεο «μήνυμα» του γραφείου του Ισραηλινού πρωθυπουργού
Έξι μήνες μετά τον βομβαρδισμό των ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων, ο Νετανιάχου φαίνεται να θέλει να τραβήξει τα βλέμματα
τραμπ- νετανιαχου