Τρίτη, 7 Μαΐ
24oC Αθήνα

Γκριμάτσες, λιποθυμίες και… πρίγκιπας Λούις – Οι εορτασμοί για τα γενέθλια της Βασίλισσας Ελισάβετ

Γκριμάτσες, λιποθυμίες και… πρίγκιπας Λούις – Οι εορτασμοί για τα γενέθλια της Βασίλισσας Ελισάβετ
Φωτογραφία Reuters

Οι εντυπωσιακές εκδηλώσεις στο Λονδίνο για τα 93α γενέθλια (ήταν τον Απρίλιο αλλά παραδοσιακά γιορτάζονται Ιούνιο) της Βασίλισσας Ελισάβετ είχαν… απ’ όλα: γκριμάτσες από τα δισέγγονά της, την πρώτη του μικρού πρίγκιπα Λούις στο μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ και την πρώτη εμφάνιση της Μέγκαν Μαρκλ μετά τη γέννηση του γιου της.

1.400 στρατιώτες, 400 μουσικοί και 200 άλογα συμμετείχαν στις εκδηλώσεις που έγιναν στο Λονδίνο με αφορμή τα γενέθλια της βασίλισσας της Βρετανίας. Η Βασίλισσα Ελισάβετ έφτασε… μόνη, αφού ο σύζυγός της πρίγκιπας Φίλιππος έχει πλέον αποσυρθεί από τις επίσημες υποχρεώσεις λόγω ηλικίας.

Φωτογραφία Reuters

Αφού επιθεώρησε τα αγήματα (με τις λιποθυμίες να μη λείπουν ούτε φέτος), η Βασίλισσα Ελισάβετ εμφανίστηκε μαζί με την υπόλοιπη βασιλική οικογένεια στο μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ για να χαιρετίσει το πλήθος αλλά και να παρακολουθήσει τις πτήσεις των μαχητικών προς τιμήν της.

Φωτογραφία Reuters
Φωτογραφία Reuters

Η εμφάνιση της βασιλικής οικογένειας στο μπαλκόνι του Μπάγκιχαμ είχε μια νέα… είσοδο: ήταν η πρώτη φορά που ο πρίγκιπας Λούις, το τρίτο παιδί του πρίγκιπα Γουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον, εμφανίστηκε σε ένα τέτοιο γεγονός. Δεν ήταν βέβαια ο μοναδικός που έκανε πρεμιέρα: για πρώτη φορά σε βασιλικό γεγονός μετά τη γέννηση του γιου της Άρτσι, εμφανίστηκε, πάντα στο πλευρό του πρίγκιπα Χάρι, και η Μέγκαν Μαρκλ.

Φωτογραφία Reuters
Φωτογραφία Reuters

Ο πρίγκιπας Λούις έκλεψε τις εντυπώσεις τόσο με τις γκριμάτσες του όταν κόλλησε, μαζί με τον αδερφή του Σάρλοτ, το πρόσωπό του στα παράθυρα του παλατιού για να μπορεί να δει τι συμβαίνει έξω.

Φωτογραφία Reuters

Και στο μπαλκόνι, άλλοτε στα χέρια του μπαμπά του και άλλοτε της μαμάς του, εντυπωσιάστηκε από τις πτήσεις των μαχητικών στον λονδρέζικο ουρανό. Αντίθετα από τον αδερφό του, πρίγκιπα Τζορτζ, που και φέτος έδειχνε να μην… εντυπωσιάζεται, την ώρα που η αδερφή τους, πριγκίπισσα Σάρλοτ, έδειχνε να έχει μπει καλύτερα απ’ όλους στον… βασιλικό της ρόλο και χαιρετούσε τον κόσμο!

Φωτογραφία Reuters
Φωτογραφία Reuters
Φωτογραφία Reuters

Ήταν τόσο… χαρούμενος ο 13 μηνών Λούις, που χειροκρότησε με ενθουσιασμό αφού τελείωσε η ανάκρουση του εθνικού ύμνου. Και όχι μόνο αυτό αλλά όταν ο πρίγκιπας Γουίλιαμ τον μετέφερε στο εσωτερικό του παλατιού, συνέχιζε να χαιρετά ενθουσιασμένος τους χιλιάδες Λονδρέζους που κατέκλυσαν τους δρόμους της βρετανικής πρωτεύουσας για τους εορτασμούς προς τιμήν της Βασίλισσάς τους.

Με πληροφορίες και από Daily Mail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις