Κόσμος

Γλυκά Νερά: Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος και τα ισόβια «πρωταγωνιστούν» στα βρετανικά ΜΜΕ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Θέμα και στα βρετανικά ΜΜΕ έγινε η απόφαση του δικαστηρίου για ισόβια κάθειρξη και τη φυλάκιση 11 ετών και 6 μηνών στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, με την DailyMail να μεταδίδει την είδηση, αφού παρακολουθεί στενά την υπόθεση εξ αρχής, διότι η Καρολάιν είχε βρετανική καταγωγή.

«Ο Έλληνας πιλότος κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία της Βρετανίδας συζύγου του, Καρολάιν Κράουτς, και τη δολοφονία του σκύλου τους πριν επινοήσει τη ληστεία για συγκάλυψη των πράξεών του» είναι ο τίτλος της DailyMail για την υπόθεση των Γλυκών Νερών που συγκλόνισε τόσο την Ελλάδα όσο και τη Βρετανία.

«Ένας Έλληνας πιλότος ελικοπτέρου κρίθηκε σήμερα ένοχος για τον εκ προμελέτης φόνο της νεαρής Βρετανίδας συζύγου του και μετά από αυτό επινόησε ένα περίτεχνο τέχνασμα ότι είχε διαπραχθεί κατά τη διάρκεια μιας αποτυχημένης διάρρηξης», σημειώνει η DailyMail.

Το βρετανικό μέσο προσθέτει ότι «μετά από μια δίκη έξι ημερών, μια επιτροπή τριών δικαστών και τεσσάρων ενόρκων διαπίστωσε ότι ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, 33 ετών, έπνιξε την Καρολάιν Κράουτς, 19 ετών, μέχρι θανάτου και είχε σχεδιάσει το έγκλημα τις προηγούμενες ώρες. Ο Αναγνωστόπουλος κρίθηκε ένοχος επίσης για τη δολοφονία του σκύλου της οικογένειας, Ρόξυ, την οποία κρέμασε από ένα πανό του οικογενειακού σπιτιού ως μέρος μιας προσπάθειας δημιουργίας ψευδούς σκηνής εγκλήματος».

dailymail babis glikanera

Η DailyMail εξιστορεί όλα όσα συνέβησαν στη δίκη και υπενθυμίζει το ειδεχθές, όπως το χαρακτήρισε η εισαγγελέας, έγκλημα του 33χρονου πιλότου. Υπενθυμίζεται ότι το βρετανικό μέσο είχε πάρει και συνέντευξη από τον πατέρα της αδικοχαμένης Καρολάιν, Ντέιβιντς Κράουτς.

The Sun: «Σατανικός» δολοφόνος – Καταδικάστηκε ο σύζυγος της Καρολάιν Κράουτς

Η Sun αναφέρεται στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο ως «evil killer» (μτφ. «σατανικός δολοφόνος), μεταδίδοντας την είδηση για τα ισόβια και 11 χρόνια και 6 μήνες που καταδικάστηκε ο πιλότος. 

sun babis glikanera

Στην εφημερίδα Sun είχε μιλήσει ο πατέρας της Καρολάιν, Ντέιβιντ, ο οποίος είχε δηλώσει ότι «θα έσπαγα το κεφάλι του και θα δεχόμουν τις συνέπειες». Ακόμη, σχολιάζοντας τη στιγμή της απόφασης του δικαστηρίου, αναφέρεται στον 33χρονο πιλότο ως «άκαρδο», για το γεγονός ότι διέπραξε το συγκεκριμένο έγκλημα και άκουσε το πόρισμα ανέκφραστος.

Αναφορές και από τα υπόλοιπα βρετανικά ΜΜΕ

Τόσο ο Guardian όσο και το Sky News μεταδίδουν την είδηση, μαζί με τα υπόλοιπα βρετανικά ΜΜΕ, και κάνουν ιδιαίτερη αναφορά στη «βρετανίδα Καρολάιν Κράουτς που δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της».

guardian babis glikanera

 

skynews babis glikanera

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ξεσπά η μητέρα του 15χρονου στη Γαλλία που ακρωτηριάστηκε από χειροβομβίδα κρότου λάμψης: «Του έκλεψαν τη ζωή»
«Δεν σήκωσε τη χειροβομβίδα από το έδαφος» λέει η μητέρα του 15χρονου - «Πάγωσε» η χρήση χειροβομβίδων κρότου - λάμψης στις μαθητικές διαδηλώσεις μετά τον ακρωτηριασμό του 15χρονου
Επεισόδια στη Γαλλία
Η ΕΕ προετοιμάζεται αθόρυβα για το αδιανόητο: Μία υβριδική επίθεση με πολλά θύματα
«Οι συζητήσεις σχετικά με ένα εφιαλτικό σενάριο επίθεσης πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες μεταξύ πρεσβευτών της Ε.Ε. και από τις 27 χώρες, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν σε “περιορισμένη σύνθεση”, δηλαδή χωρίς τηλέφωνα ή βοηθούς», επισημαίνει τo Politico
Στρατιωτικός ελέγχει drones
Skydance Paramount: Οι συνέπειες στο streaming, στα κινηματογραφικά franchises και στην ανεξαρτησία μεγάλων ΜΜΕ μετά τη συμφωνία με τη Warner Bros
Η συγχώνευση-«σεισμός» Paramount-Warner Bros που αλλάζει το Χόλιγουντ - Η συμφωνία περιλαμβάνει ειδικές δικλίδες κατά των ταινιών που δημιουργούνται με τεχνητή νοημοσύνη
Πινακίδα με τα λογότυπα των Skydance, Warner Bros. και Paramount στα γραφεία της Paramount Global στην Times Square, μετά τη συγχώνευση
Οι ΗΠΑ πιέζουν τη Ρωσία για εξηγήσεις μετά τον θάνατο της 28χρονης ερευνήτριας σε ινστιτούτο πανώλης - «Άφησαν την κόρη μου να πεθάνει»
«Ζητήσαμε επισήμως επιπρόσθετες πληροφορίες από τη ρωσική κυβέρνηση» - Ρωσικά μέσα έχουν μεταδώσει ότι η 28χρονη μολύνθηκε όταν έσπασε ένας δοκιμαστικός σωλήνας
Το εργαστήριο όπου μολύνθηκε η 28χρονη